Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα που έγινε υπό υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Από το πρωί ήταν επί ποδός στην Αθήνα  1.600 αστυνομικοί, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Οι φετινοί εορτασμοί ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Κατά την έλευση του κ. Παυλόπουλου στην Μητρόπολη ένας άνδρας επιχείρησε να του επιτεθεί, όμως, με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκε το επεισόδιο.

Ένταση επικράτησε πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, το πρωί της 25ης Μαρτίου.

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα kalliteaonline.gr, ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν φτάσει από νωρίς στο σημείο επιχείρησαν να φτάσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, ωστόσο εμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσαν και ομάδες ακροδεξιών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροσυμπλοκές στα στενά γύρω από την πλατεία.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα μαθητική παρέλαση, με μαθητές και παρευρισκομένους να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα