Χριστοδουλάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί ως ντίλερ της πολιτικής

Χριστοδουλάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί ως ντίλερ της πολιτικής

Μετά από 10 χρόνια κρίσης όλοι όσοι εξύψωναν την ιδέα του ηθικού πλεονεκτήματος, αποδείχτηκαν στην πράξη πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, ανέφερε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Σημείωσε ότι, πριν από μερικά 24ωρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στα ψηφοδέλτιά του τη Μυρσίνη Λοΐζου, «η οποία επί πέντε και πλέον χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της εκλιπούσας μητέρας της». «Και όλοι αυτοί ήρθαν, για να …καθαρίσουν την πολιτική ζωή του τόπου», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Όπως είπε, «η περίπτωση της Μυρσίνης Λοΐζου δεν είναι η μόνη και αποτελεί ένα ακόμη κερασάκι στην τούρτα της απαξίωσης της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος: των πολιτικών και της πολιτικής». Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική και τους εξωθούν σε δήθεν αντισυστημικές και ακραίες επιλογές».

Ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει «την αυτοκριτική του και την αυτοκάθαρσή του». Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι «ως προς το δεύτερο αποστέλλουμε θερμές ευχαριστίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη… μετακόμιση στελεχών μας, που δεν κατόρθωσαν να τιμήσουν την ιστορία της παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιώργου Γεννηματά, της Μελίνας Μερκούρη». Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει χάσει ολοκληρωτικά το ηθικό πλεονέκτημα του», λέγοντας ότι «αυτό το παραμύθι δεν πείθει πια κανέναν».

Όσον αφορά την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ για οργάνωση «προοδευτικού μετώπου» ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι αυτή η προσπάθεια «δεν έχει καμία ιδεολογική αναφορά και βάση». «Ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί ως ντίλερ της πολιτικής», υπογράμμισε.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ καταδίκασε τις αποδοκιμασίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από πολίτες. Σημείωσε ωστόσο ότι «ο δικός μας πολιτικός χώρος έχει υποστεί πρώτος από όλους τέτοια φαινόμενα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τότε, όχι μόνο δεν καταδίκαζαν τα φαινόμενα προπηλακισμού, αλλά αντιθέτως δικαιολογούσαν με κάθε τρόπο τη χρήση βίας. Είτε στις πλατείες είτε με τους αγανακτισμένους».

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέδειξε ως «πολιτικό στοιχείο» ότι «στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος δεν μαζεύεται». «Οι αίθουσες μένουν άδειες. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς μάζεψε με το ζόρι 40 ανθρώπους στο Κιλκίς. Έχουν χάσει την επαφή με τους πολίτες και προσπαθούν να χτίσουν δήθεν γέφυρες», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, εκτιμώντας ότι «αυτή η εικόνα θα αποτυπωθεί και στις κάλπες».

Όσον αφορά το επερχόμενο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «το πολιτικό ζητούμενο είναι να πάμε στην πλήρη και ενιαία λειτουργία της παράταξης». «Με βάση το “ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ”, θα αποτυπώσουμε ξεκάθαρα το μήνυμα και τις θέσεις, με τις οποίες θα πάμε στις εκλογές. Θα τις καταθέσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλάκης .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα