Βαρύ το κλίμα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση Λοΐζου

Βαρύ το κλίμα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση Λοΐζου

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η κυβέρνηση τόσο από το ζήτημα της Μυρσίνης Λοΐζου που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση όσο από τον τρόπο που το διαχειρίστηκε. Το Μαξίμου πιάστηκε ουσιαστικά αδιάβαστο καθώς δεν έλεγξε το πρόσωπο - ως όφειλε - πριν αποφασίσει να το εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ στην συνέχεια και παρά τις αποκαλύψεις που υπήρξαν καθυστέρησε σημαντικά να αντιδράσει.

Στην πιο κρίσιμη χρονικά περίοδο καθώς η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης δείχνουν να είναι ιδιαιτέρως χαμηλά και να υστερεί πλέον στον επικοινωνιακό τομέα που ήταν για μεγάλο διάστημα το ισχυρό της όπλο.

Το παρασκήνιο και οι γκάφες

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι αποκαλύψεις του «Φιλελεύθερου» και του «Πρώτου Θέματος» για την Μυρσίνη Λοΐζου η οποία επί 5,5 χρόνια έπαιρνε την σύνταξη της μητέρας της που δεν ήταν στη ζωή ήταν ένα από τα πρώτα θέματα της επικαιρότητας. Το Μαξίμου υποβαθμίζει αρχικά το ζήτημα και ενημερώνεται ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής, παράλληλα καλούν την Μυρσίνη Λοΐζου για εξηγήσεις.

Την στιγμή που η μέχρι πρότινος υποψήφια ευρωβουλευτής φτάνει στο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται στον Alpha που είχε προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χωρίς να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει, καλύπτει την Μυρσίνη Λοΐζου τονίζοντας πως δεν πιστεύει πως πήρε τα χρήματα. Μία τοποθέτηση που στην συνέχεια εξέθεσε τόσο τον ίδιο, όσο και την κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Η εσπευσμένη επίσκεψη στο Μαξίμου

Οι εξηγήσεις που δίνει οι Μυρσίνη Λοΐζου και χαρτιά που τους προσκομίζει δεν πείθουν τους συνεργάτες του πρωθυπουργού με το κλίμα να αρχίζει να βαραίνει επικίνδυνα για την κόρη του ιστορικού μουσικοσυνθέτη. Πλέον το Μαξίμου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες και τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παίρνει την απόφαση να την απομακρύνει από το ευρωψηφοδέλτιο ζητώντας την παραίτηση της.

Την σκυτάλη των τραγικών επικοινωνιακών λαθών παίρνει στην συνέχεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος αμέσως μετά το τέλος της συνόδου και των καθιερωμένων δηλώσεων που γίνονται, όταν ρωτήθηκε για το επίμαχο ζήτημα απαντά αμήχανα …πως δεν έχει ενημερωθεί! Ωστόσο η Μυρσίνη Λοΐζου είχε υποβάλει την παραίτηση της τουλάχιστον μισή ώρα πριν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και θεωρείται απίθανο να μην είχε ενημερωθεί.

Πλήγμα στο «ηθικό πλεονέκτημα»

Η υπόθεση της Λοΐζου ήταν ένα ισχυρό χτύπημα στο «ηθικό πλεονέκτημα» που υποστηρίζει πως έχει η κυβέρνηση καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αγγίζει την κοινωνία που βίωσε την οικονομική κρίση. Παράλληλα έδωσαν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία αναμένεται να συντηρήσουν το ζήτημα.

Η κυβέρνηση πολιτικά και επικοινωνιακά βρίσκεται σε δύσκολη θέση με το κλίμα στο Μαξίμου να είναι ιδιαιτέρως βαρύ κυρίως για τα πρόσωπα εκείνα που πρότειναν στον πρωθυπουργό να συμπεριλάβει την Μυρσίνη Λοΐζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και ενώ το κυβερνών κόμμα έχει ανακοινώσει μόλις 14 από τους 42 υποψηφίους. Δεν αποκλείεται οι τελευταίες εξελίξεις και το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί να επηρεάσει αρνητικά την απόφαση ορισμένων προσώπων που έχουν βολιδοσκοπηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προέρχονται από την πολιτική προκειμένου να ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο.

thetoc

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα