Μυρσίνη Λοΐζου: Παραιτείται από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μυρσίνη Λοΐζου: Παραιτείται από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτείται εντός της ημέρας η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ όπως μετέδωσε ο Βασίλη Σκουρής στο Μαγκαζίνο του News 24/7 στους 88,6. Οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες και όπως μετέδωσε ο Β. Σκουρής, η κ. Λοΐζου ετοιμάζει τη γραπτή απάντησή της.

H παραίτηση έρχεται μετά τη σειρά δημοσιευμάτων τα οποία ανέφεραν πως "η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε παράνομα για 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της".

Στην εκπομπή Alpha Reportaz μίλησε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: "Είμαι σίγουρος ότι η κα Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για τα σημερινά δημοσιεύματα". Είπε ακόμα ότι "είμαι πεπεισμένος ότι η κα Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά".

"Σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο τις λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω, είμαι σίγουρος πως θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από αυτή την προσπάθεια να αμαυρωθούν και να στοχοποιηθούν πρόσωπα είναι πως η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει σε λειτουργία μια απίστευτη κρεατομηχανή. Στοχοποιεί συγκεκριμένους ανθρώπους για λόγους γιατί θέλουν να δημιουργήσουν μια ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε κανένας να μη θέλει να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια πρακτική που δεν ταιριάζει σε μια σοβαρή σύγκρουση. Είμαι βέβαιος πως η κ. Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά. Δεν μπορώ να σχολιάσω μια υπόθεση δικαστική, τις λεπτομέρειες της οποίας δεν τις γνωρίζω. Η στοχοποίηση περί οικογενειοκρατίας και νεποτισμού εντάσσεται μέσα στην ίδια λογική. Να περιμένουμε την απάντηση και της ενδιαφερόμενης και να μη σπεύδουμε σε σεναριολογία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου φέρεται να "εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου "ξέχασε" να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες".

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, "η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. Τον Μάιο του 2019 η κυρία Λοΐζου δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα".

Αναμένεται η απάντησή της για το όλο ζήτημα.

Το επίμαχο έγγραφο όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, και αποτελεί προδημοσίευση του αυριανού φύλλου.

Μυρσίνη Λοΐζου: Παραιτείται από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ 

Σχετικό δημοσίευμα είχε και η εφημερίδα "Φιλελεύθερος". Σύμφωνα και με τον "Φιλελεύθερο", οι πηγές που επικαλείται, ανέφεραν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Μυρσίνης Λοΐζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης.

Περιγράφοντας το χρονικό της υπόθεσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι "στις 25 Ιανουαρίου του 2019 το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικώς η νέα δικάσιμος της υπόθεσης ορίστηκε στις 14 Μαΐου, 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, για χρέη προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση".

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου

"Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια "ξέχασε" να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη", σημειώνει ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

"Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ", καταλήγει.

 

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα