Παραιτούνται από βουλευτές Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου!

Παραιτούνται από βουλευτές Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου!

Την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από βουλευτές προκειμένου να είναι υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασαν  από πλευράς ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, παρότι ο νέος νόμος ο οποίος ψηφίστηκε σήμερα καταργεί το ασυμβίβαστο μεταξύ των δύο ιδιοτήτων.      

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ τόνισε σε συνομιλητές του ότι δε θα κάνει χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο, αναγγέλλοντας εμμέσως ότι θα παραιτηθεί. Υπενθυμίζει παράλληλα ότι κατ΄ επανάληψη έχει μιλήσει «για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες». 

Την  ίδια πρόθεση, να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού και να μην κάνει χρήση της τροπολογίας που ψηφίσθηκε σήμερα, ανακοίνωσε μέσω των social media και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Eννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς. Aυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά» αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ. 

Τις έδρες τους θα καταλάβουν οι πρώτοι επιλαχόντες στην  Β' Αθηνών, που είναι  ο Αργύρης Ντινόπουλος ( ο οποίος όμως είναι άγνωστο αν θα δεχθεί να ορκιστεί λόγω της υποψηφιότητάς του στον Δήμο Βριλησσίων) και η Ζωή Ράπτη. 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα