Υπερψηφίστηκε η άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή

Υπερψηφίστηκε η άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, ωστόσο έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση να χαρακτηρίζει την τροπολογία «φωτογραφική».

Με άνετη πλειοψηφία αλλά με τα «ΝΑΙ» να περιορίζονται κάτω από τον ψυχολογικό φράχτη του 151, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για την άρση ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία η οποία διεξήχθη έπειτα από αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 148 βουλευτές, κατά 105 , ενώ υπήρξαν και 4 «παρών».

Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου: Θα παραιτηθούμε πριν τις Ευρωεκλογές

Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου δεν κάνουν χρήση της άρσης του ασυμβίβαστου και παραιτούνται πριν τις Ευρωεκλογές, απαντώντας ουσιαστικά στις κυβερνητικές πηγές που ανέφεραν πως η τροπολογία δεν είναι «φωτογραφική» καθώς ωφελούνται από αυτήν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οπως έγραψε το real.gr,ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν θα κάνει χρήση της σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση όπου οι εν ενέργεια βουλευτές μπορούν να είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές και θα παραιτηθεί από την έδρα του.

Όπως είπε άλλωστε στους συνομιλητές του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, η πολιτική έχει άγραφους κανόνες και ως εκ τούτου θα παραιτηθεί από βουλευτής στα τέλη Απριλίου για να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Την πρόθεσή της να μην κάνει χρήση της σχετικής τροπολογίας και να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού, από τη στιγμή που είναι υποψήφια της ΝΔ στην Ευρωβουλή, γνωστοποίησε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Ασημακοπούλου τονίζει πως «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς» προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα