Σημίτης από Θεσσαλονίκη: Μη ικανοποιητική λύση η Συμφωνία των Πρεσπών

Σημίτης από Θεσσαλονίκη: Μη ικανοποιητική λύση η Συμφωνία των Πρεσπών

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών στο ξενοδοχείο Καψής, στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε μια κυβέρνηση με κύριο στόχο την εξουσία. Εφαρμόζει πολιτικές, όχι για όλους τους Έλληνες αλλά για τη δημιουργία ενός στρώματος οπαδών της. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα κυβερνητικό κόμμα που μοιράζει χρήματα σε όποιον του αρέσει», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σημίτης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι χώρα με τον μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σημείωσε ότι τα ποσοστά ανεργίας είναι υψηλά και υπάρχει κάθετη μείωση επενδύσεων. «Η εικόνα της χώρας μας είναι αρνητική. Ακολουθεί καθοδική πορεία. Η κυβέρνηση δεν έχει δική της αντίληψη για την μακροχρόνια πορεία της οικονομίας», υπογράμμισε ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των κόκκινων δανείων τόνισε πως «η τακτοποίηση των κόκκινων δανείων καθυστερεί γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει ψηφοφόρους».

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε προσωπική αναφορά στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σημειώνοντας μάλιστα ότι προέρχεται από την άκρα δεξιά. «Η ανταλλαγή απόψεων παίρνει την μορφή ύβρεων και διώξεων σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση. Κυρίαρχος είναι ο αναπληρωτής υπουργός κατά της διαφθοράς, που προέρχεται από την άκρα δεξιά και επισημάνει άσεμνες πράξεις όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για ένα θέμα που έπρεπε να λυθεί, ωστόσο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν συνεργάστηκε με τα υπόλοιπα κόμματα για την επίλυσή του. «Η κυβέρνηση αντί να συνεννοηθεί με τα υπόλοιπα κόμματα από πριν για τον τρόπο αντιμετώπισης τους προβλήματος προχώρησε χωρίς συνεννόηση με αυτά για να δείξει ότι αυτή πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν», τόνισε κάνοντας λόγος για μία «μη ικανοποιητική λύση».

Ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε βολές και κατά της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι «το 2003 το 2004 η Ελλάδα ήταν η χώρα με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ. Ήταν η οικονομική πολιτική της Νέας δημοκρατίας που αύξησε τις δαπάνες μετά το 2004».

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρώτο πρόβλημα που «θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η μείωση των ετήσιων πλεονασμάτων» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταργηθούν τα κεκτημένα διαφόρων ομάδων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνεται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Τέλος ο κ. Σημίτης εξέφρασε την στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστο Παπαστεργίου τονίζοντας ότι θα πρέπει να «στηρίξουμε νέους ανθρώπους».

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών", μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, οι ευρωβουλευτές με το ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας, οι πρώην υπουργoί του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πάχτας και Γιάννης Μαγκριώτης, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

thestival

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα