Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές

Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές

Τη βεβαιότητα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές εξέφρασε από τον «News 24/7», ο Φώτης Κουβέλης.

«Έχω τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στις ευρωεκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως: «δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για το τι θα συμβεί στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου».

Ο κ. Κουβέλης, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, χαρακτήρισε αναγκαία τη συμπόρευση και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και πρόσθεσε:

«Η σοσιαλδημοκρατία άφησε τεράστιο έδαφος στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο προοδευτικός πόλος συγκροτείται στο κοινωνικό πεδίο, ανεξάρτητα από τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει συντηρητική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ. Η άρνηση διαλόγου βρίσκεται σε αναντιστοιχία με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Δεν θα πρέπει να αισθάνεται η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τη συγκρότηση προοδευτικού πόλου ως απειλή για την αυτονομία του δικού τους κόμματος.

Η κ. Κουντουρά λόγου χάρη δεν είναι αριστερή, αλλά επιλέγει μια προοδευτική πολιτική. Θα ήθελα τον κ. Θεοχαρόπουλο κοντά μας. Όταν μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα ενιαίο κόμμα. Αν εξασφαλιστούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τότε, γιατί όχι να μη μιλήσουμε για ένα συνασπισμό κομμάτων;», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα