Μητσοτάκης: Θα συστήσω μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ

Μητσοτάκης: Θα συστήσω μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ

Τη σύσταση μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ, που θα ασχολείται με τα προβλήματα της μειονότητας όπως η εκπαίδευση, εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ξάνθη, όπου έδωσε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε εκ νέου την οδύνη του για το φρικτό έγκλημα στη Νέα Ζηλανδία (υπενθυμίζεται ότι το πρωί είχε κάνει σχετική δήλωση στη Ροδόπη) και έκανε λόγο για μία άνανδρη δολοφονία αθώων ανθρώπων, που καταδεικνύει ότι στον κόσμο σήμερα υπάρχει περίσσευμα μίσους.

Έκανε επίσης την αντιδιαστολή με την πραγματικότητα που υπάρχει στη Θράκη, την οποία χαρακτήρισε υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και τόνισε πως αυτό είναι ένα κεκτημένο που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, προαναγγέλλοντας ότι θα συστήσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές μουσουλμανικό συμβούλιο παρά το πρωθυπουργώ, ώστε η μειονότητα να μπορεί να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Έστειλε εν τω μεταξύ και νέο μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές, τονίζοντας τον καθοριστικό πολιτικό τους χαρακτήρα.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι θαυμάζει τα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, τα οποία, όπως υποστήριξε, έχουν αποτύχει οικτρά.

“Ο κ. Τσίπρας έχει το μοντέλο της Βενεζουέλας ως πρότυπο για την πατρίδα μας. Δε θα του κάνουμε αυτήν τη χάρη. Θα πρέπει και κάποια στιγμή να απαντήσει τι είναι αυτό που συνδέει το ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα. Μία στήριξη που απομονώνει διεθνώς τη χώρα μας” δήλωσε.

Σχολίασε και τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος μίλησε στον News 24/7 για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και το σχέδιο για τη Γ' Λυκείου.

Στηλίτευσε την κυβέρνηση για συνεχείς αλλαγές και καλεσε τον υπουργό Παιδείας να μην παίζει με το άγχος εκατοντάδων χιλιάδων γονέων και μαθητών.

Σχολίασε επίσης το αίτημα του Ουράνιου Τόξου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για διδασκαλία “μακεδονικής γλώσσας”, εγκωμιάζοντας την άρνηση του πρύτανη και υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είχε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει για αυτούς τους κινδύνους με τη συμφωνία των Πρεσπών.

 

topontiki

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα