Ο Τάκης Μπαλτάκος υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ

Ο Τάκης Μπαλτάκος υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ

Επίσημη είναι πλέον η συνεργασία του Τάκη Μπαλτάκου με τους ΑΝΕΛ, όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Ο Τάκης Μπαλτάκος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την ώρα που μόλις πρόσφατα είχε ιδρύσει κόμμα με τον… Δημήτρη Καμμένο, την «Δύναμη Ελληνισμού»!

Την εκλογική συνεργασία του Τάκη Μπαλτάκου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσαν οι δύο άνδρες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, όπως και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, για την ανακοίνωση της συμφωνίας του πρώτου υποψηφίου για τις Ευρωεκλογές, του Τάκη Μπαλτάκου, με τον οποίο πράγματι είχαμε μια πολυετή συνεργασία. Θέλω εδώ να πω ότι η συνεργασία μας κορυφώθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Εξεταστικής Επιτροπής για την SIEMENS, όπου, όπως θυμάστε, είχε καταθέσει και ξεχωριστό πόρισμα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υπόθεση Τσουκάτου και στα χρήματα που δόθηκαν τότε στα κόμματα, αυτά τα περίφημα 19 δις, τα οποία ακόμα κάποιοι προσπαθούν να τα βάλουν στην άκρη και να μην υπάρχει διερεύνηση.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι βλέπουμε μια προσπάθεια σύγκλισης όλων των υπόλοιπων δυνάμεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, κάτω από την ίδια ιδεολογία της λεγομένης ανοιχτής κοινωνίας, το open society, όπως το περιγράφει το ίδρυμα Σόρος, της κατάργησης των εθνών- κρατών και της δημιουργίας μίας Ευρώπης που θα υπάρχει η γερμανική επικυριαρχία.

Σε αυτή λοιπόν τη συνεργασία που βλέπουμε να υπάρχει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Νέα Δημοκρατία ή τουλάχιστον τα κορυφαία τους στελέχη εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις οι οποίες αντιστέκονται στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας, στην κατάργηση των εθνών – κρατών, στην κατάργηση των αξιών και των παραδόσεων της κάθε χώρας.

Σε αυτή την προσπάθεια χωράμε πολλοί, χωράμε πολίτες οι οποίοι προέρχονται από τη Δεξιά και από την Κεντροδεξιά οι οποίοι πιστεύουν στο έθνος – κράτος, πολίτες που προέρχονται από το δημοκρατικό και πατριωτικό κέντρο που δεν δέχονται την παράδοση στις λογικές Σημίτη και εκσυγχρονιστών, από το παραδοσιακό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Θέλω να θυμίσω εδώ, μια συγκεκριμένη ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά από τη σύσκεψη των Καννών, που μίλησε για το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Αυτές οι δυνάμεις να μην αρκεστούμε μόνο στην παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, πέρα από την πολιτική του διαδρομή, έχει μια πολύ μεγάλη πορεία στη νομική ως δικηγόρος και ακριβώς ο σκοπός μας είναι να προασπίσουμε στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα κάθε λαού και κάθε έθνους να έχει την δική του αυτοδύναμη παρουσία σε μια ενωμένη Ευρώπη των κρατών – εθνών και όχι μια Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας για την οποία εργάζονται σκληρά αυτή την στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν νομίζω ότι πλέον συγκαταλέγεται στις δυνάμεις που θα διεκδικήσουν στο μέλλον στην πολιτική σκηνή».

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος είπε: «Είμαστε σήμερα εδώ με τον κ. Πάνο Καμμένο, μετά από συζητήσεις που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν και μετά από μακρόχρονη φιλική σχέση η οποία μας συνδέει από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας από την οποία και οι δύο προερχόμαστε, με σκοπό με τη δική μου συνεργασία, ως ανεξάρτητου βέβαια, με το κόμμα των ΑΝΕΛ και ειδικά για τις ευρωεκλογές στις οποίες προτίθεμαι, μετά από τη συμφωνία και την πρόταση του κ. Καμμένου, να κατέλθω ως υποψήφιος.

Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η συνεργασία, από τη δική μου την πλευρά τουλάχιστον, είναι διττός, αφενός μεν να κατοχυρωθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και στον ελληνικό πολιτικό λόγο ο ευρωσκεπτικισμός διότι εκείνο το οποίο εμείς θέλουμε είναι να υπάρχει βέβαια η ενωμένη Ευρώπη αλλά εκείνη η ενωμένη Ευρώπη που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή η Ευρώπη της οικονομικής και τελωνειακής ένωσης, αλλά όχι η Ευρώπη των Βρυξελλών. η οποία θα καταστήσει τη χώρα μας μη κυρίαρχη, μη ανεξάρτητη και επαρχία ενός κατεστημένου το οποίο ούτε ελέγχουμε ούτε μπορούμε να επηρεάσουμε. Αυτός, λοιπόν, είναι ο πρώτος λόγος αυτής της συνεργασίας, ο ευρωσκεπτικισμός εν όψει των ευρωεκλογών που επέρχονται.

Ο δεύτερος λόγος είναι, στο πλαίσιο πάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βρυξελλών, να ξεκινήσει και εκεί ένας ανένδοτος αγώνας ώστε να κατοχυρωθεί και εκεί ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική. Ένα θέμα για το οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις. Ούτε ο κ. Καμμένος έκανε εκπτώσεις, ούτε εγώ προσωπικά έχω κάνει την οποιαδήποτε έκπτωση. Αυτό είναι με πολύ σύντομα λόγια το περίγραμμα αυτής της συνεργασίας».

ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα