Βόμβα Πάιατ: Εχω δει αποδείξεις προσπάθειας ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές

Βόμβα Πάιατ: Εχω δει αποδείξεις προσπάθειας ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές

Ο Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξή του στον Αnt1 αναφέρθηκε σε αποδείξεις περί προσπάθειας της Ρωσίας να παρέμβει στις επικείμενες εκλογές της Ελλάδας.

 «Εχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη» είπε ο κ. Πάιατ και πρόσθεσε: «Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη έγιναν στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης.

«Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» είπε  ο κ. Πάιατ.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο – ένα από τα πιο σημαντικά think tank των ΗΠΑ – θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν απόπειρες παρεμβάσεων ενόψει των ευρωεκλογών. «Οι εκλογές είναι στόχος κατασκοπικών επιχειρήσεων» δήλωσε ο Ντέιμον Γουίλσον αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα