Αχτσιόγλου: Ακροδεξιές φωνές εντός της ΝΔ αποκτούν ηγετικό ρόλο

Αχτσιόγλου: Ακροδεξιές φωνές εντός της ΝΔ αποκτούν ηγετικό ρόλο

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε πυρήνα της πολιτικής μας στα Βαλκάνια και σε πόλο ισορροπίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών», τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό TV100 της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενη στη "Συμφωνία των Πρεσπών", σημείωσε ότι είναι μία συμφωνία επωφελής για την Ελλάδα και για τη συνύπαρξη των λαών στα Βαλκάνια. Όπως εξήγησε, πέραν του ότι τηρεί την εθνική γραμμή, όπως είχε διαμορφωθεί παγίως εδώ και πολλά χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, πηγαίνει και μερικά βήματα πιο μπροστά στη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας μας. «Όσο οι πολίτες θα ενημερώνονται για το περιεχόμενο της συμφωνίας με ψυχραιμία, θα βλέπουν ότι αυτό είναι επωφελές για τη χώρα μας και για να ανοίξει μία περίοδος συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας. Για τη στάση της ΝΔ ενάντια στη συμφωνία, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι «είναι επικίνδυνη εξέλιξη το γεγονός ότι οι ακροδεξιές φωνές εντός της ΝΔ αποκτούν στην πραγματικότητα ηγετικό ρόλο».

«Η δική μας πολιτική μετριέται με την απόκριση που έχει στην κοινωνική πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην επιδότηση ενοικίου και στεγαστικού δανείου.

«Για πρώτη φορά, υλοποιείται μία στεγαστική πολιτική στη χώρα, μέσω της επιδότησης ενοικίου και της επιδότησης του στεγαστικού δανείου, που θα ωφελήσουν συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες», υπογράμμισε.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, από την 1 Φεβρουαρίου 2019 και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, τόνισε: «κάναμε πράξη μία κορυφαία δέσμευσή μας», συμπληρώνοντας ότι, τον Φεβρουάριο, που ήταν ο μήνας αύξησης του κατώτατου μισθού, καταγράφηκε επίδοση ρεκόρ στις νέες θέσεις εργασίας, από το 2001 έως σήμερα, καθώς δημιουργήθηκαν περίπου 28.000 νέες θέσεις. «Μπορούμε να έχουμε μία αγορά εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και μείωση της ανεργίας. Η αύξηση των μισθών δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στην απασχόληση. Η ελληνική οικονομία βασίζεται στην εσωτερική ζήτηση και στην κατανάλωση και οι αυξήσεις των μισθών θα λειτουργήσουν προωθητικά για την οικονομία» σχολίασε.

Αναφερόμενη στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, υπογράμμισε ότι η θετική πορεία των οικονομικών του και το πλεόνασμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) «επέτρεψαν να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις και, αντιθέτως, να δοθούν αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους από την 1-1-2019, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια». Τέλος, για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, δήλωσε ότι θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και τα βασικά χαρακτηριστικά της θα είναι το κούρεμα της βασικής οφειλής, το κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85%, η αποπληρωμή σε έως και 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα