Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν μετέχει ούτε στους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν μετέχει ούτε στους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, προσπαθούν να κάψουν τον χώρο ανάμεσά τους. «Να εξαφανιστεί το Ποτάμι, να εξαφανιστεί το ΚΙΝΑΛ, να εξαφανιστούν οι ενδιάμεσες φωνές», έτσι ώστε, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, οι πολίτες να αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

Και υπογράμμισε πως «το Ποτάμι δεν μετέχει ούτε στους σχεδιασμούς του κ.Τσίπρα, ούτε στους σχεδιασμούς του κ.Μητσοτάκη. Έχουμε δικά μας σχέδια για τη χώρα. Δεν είμαστε συντηρητικοί, δεν είμαστε λαϊκιστές».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ ζει και βασιλεύει, όπως φάνηκε και από τη στάση που κράτησε στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, κυρίως σε ότι αφορά στην πρότασή του για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την άρνησή του να αποκτήσει η χώρα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Εθνικός στόχος η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού»

Σε ό,τι αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού σημείωσε ότι θα έπρεπε να είναι εθνικός μας στόχος να ψηφίσουν στις εκλογές οι Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό, ώστε να μην αποκοπούν οι νέοι άνθρωποι από την πατρίδα τους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παιχνιδάκια προτείνοντας να μην προσμετράται η ψήφος τους στο εθνικό ποσοστό. Παράλληλα, έκανε κριτική και στη ΝΔ που προτείνει να ψηφίζουν τα εκατομμύρια των συγγενών μας, που είναι στην Αμερική και την Αυστραλία, και δεν έχουν καν επισκεφτεί τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. «Εμείς θα επιμείνουμε στη λογική και πατριωτική του πρόταση. Δικαίωμα ψήφου σε όσους είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε ζουν στην Αθήνα, είτε στο Εδιμβούργο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση για τις αναφορές του BBC για «μακεδονική μειονότητα» επεσήμανε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών τούς επέβαλε να αλλάξουν το Σύνταγμα τους που πλέον έπαψε να μιλάει για μειονότητες στις γειτονικές χώρες, όπως τους επέβαλε να αλλάξουν και τα σχολικά τους βιβλία».

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα