Τσακαλώτος: Πολύ πιθανό να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές - ΝΔ: Τον ευχαριστούμε δημοσίως

Τσακαλώτος: Πολύ πιθανό να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές - ΝΔ: Τον ευχαριστούμε δημοσίως

Μιλώντας στο αμερικανό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Ειλι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης των προσπαθειών μιας κυβέρνησης ΝΔ να μειώσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Τον ευχαριστούμε δημοσίως», σχολιάζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Το θέμα της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο CNBC, τονίζοντας μάλιστα πως θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο συναίνεσης με τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν έχουμε σοβαρή απάντηση από την αντιπολίτευση που θα βρει τα λεφτά για το πρόγραμμά της.

«Υπάρχει ομοφωνία σε όλο το πολιτικό φάσμα για το ζήτημα αυτό. Εχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για πολύ χρονικό διάστημα είναι υπερβολικά υψηλό, ιδιαίτερα για μια χώρα που έχασε το 27% του ΑΕΠ, δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να διαφωνήσουμε. Θα πρέπει να πάμε μαζί σε μια Ευρώπη που έχει πάρει το μάθημα από την άνοδο της ακροδεξιάς και των λαϊκιστικών δυνάμεων πως οι τόσο υψηλοί πρωτογενείς στόχοι απλώς τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια όχι μόνον στα κόμματα, αλλά και στην ίδια την πολιτική διαδικασία», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Η επίμαχη φράση του ΥΠΟΙΚ στο 2:05

ΝΔ: Ευχαριστούμε δημοσίως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

«Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο για την διαβεβαίωση ότι ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημα για μείωση των υψηλότατων πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε», σημειώνει η ΝΔ.

Mε αφορμή τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο συναίνεσης με τη ΝΔ, από το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε.

Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του».

Επιπλέον, πηγές της ΝΔ ανέφεραν: «Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, είχε δώσει σε αυτήν τόσες πιθανότητες επιτυχίας όσες και να βγει ο ίδιος ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιοχανσον».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα