Κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή: Οι χειρονομίες, το "Playmobil" και ο "σαχλαμάρας"

Κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή: Οι χειρονομίες, το "Playmobil" και ο "σαχλαμάρας"

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Πάυλο Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  επανέλαβε ότι δεν ηχογράφησε την συνομιλία του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στα ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε μεταξύ άλλων: «Δεν τον ενδιαφέρουν αυτό τον ανεξάρτητο τραπεζίτη δάνεια άλλων πολιτικών προσώπων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας; (στο σημείο αυτό δείχνει τον Άδωνι Γεωργιάδη και λέει: «εδώ είσαι εσύ. Μπαπ το χεράκι πάνω. Κουνήθηκε το Playmobil»). Του λέω όπως ελέγξατε εμένα να προχωρήσετε και στον έλεγχο των υπόλοιπων δανείων και να τον ζητήσετε αυτό τον έλεγχο. Μόλις τελειώσαμε το τηλέφωνο βγήκε ότι είναι εντάξει το δάνειο». Ο Παύλος Πολάκης είπε ακόμα: «Δεν ηχογραφώ κανέναν. Ότι έχω να πω το λέω ξάστερα και καθαρά. Τα υπόλοιπα είναι για να έχουν να λένε οι παπαγάλοι. Τους νιώθω, τους συμπονώ». Και κατέληξε: «Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να στήνει επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον μου».

Παίρνοντας τον λόγο, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε: «Πολύ ήρεμα και καλόπιστα όσο γίνεται προς τον κ. Πολάκη θέλω να του πω το εξής: Την Πέμπτη έχουμε δικαστήριο. Εκδικάζεται η δική μου αγωγή κατά του κ. Πολάκη. Πάλι για ψευδή αναφορά στο δικό μου πόθεν έσχες, το οποίο γνωρίζει γιατί του έστειλα το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής που ομόφωνα και με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε ότι είναι μια χαρά.

Ως προς το δάνειό μου το πήρα πριν εκλεγώ βουλευτής, είναι στεγαστικό, είναι τοκοχρεωλυτικό και δεν έχει μειωθεί το κεφάλαιο γιατί την πρώτη δεκαετία πληρώνεις τους τόκους. Άμα είναι να συνεννοούμαστε στη Βουλή με λάσπη δεν θα βγάλουμε άκρη». Μάλιστα αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Βουλή, συζητούνται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης είπε: «Ο Πολάκης κατηγορεί τον Στουρνάρα και την σύζυγό του για εν εξελίξει ποινική διαδικασία. Δηλαδή βάσει του νόμου που φέρνει ο κ. Καλογήρου τώρα ο κ. Πολάκης πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. Ούτε αυτό δεν έχεις καταλάβει, και το παίζεις και υπουργός. Σαχλαμάρα».

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα