Ο κύβος ερρίφθη - Εκλογές μέχρι τον Μάιο

Ο κύβος ερρίφθη  - Εκλογές μέχρι τον  Μάιο

Ολα δείχνουν πλέον ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πάρει ήδη την απόφασή τους για εκλογές μέχρι τον Μάιο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί έχοντας τη στήριξη των έξι πρόθυμων βουλευτών και με την ενίσχυση των δανεικών νέων υπουργών, που μέχρι πρότινος καθύβριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ πια κάθε όριο πολιτικού ευτελισμού, όταν μια κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι αντιπροσώπευε το νέο και αποδείχθηκε πως εκφράζει ό,τι πιο παλιό υπάρχει στην πολιτική, προσπαθεί να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία με περίεργες μεθοδεύσεις και εξουσιοδοτήσεις βουλευτών.

ΚΑΛΠΕΣ ΕΩΣ τον Μάιο αποκαλύπτουν και τα αντιθεσμικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας επενδύει πλέον στο σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης» επιδιώκοντας να προκαλέσει νέες εκλογές τον Μάιο του 2020, χωρίς όμως να λαμβάνει υπόψη του ούτε τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και τη λαϊκή βούληση.

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ παραδίδει τη χώρα σε χειρότερο σημείο απ’ ό,τι την παρέλαβε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του. Η Ελλάδα παραμένει ακόμα εκτός αγορών, η υπερφορολόγηση έχει πνίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αποκλείοντας κάθε επενδυτική δραστηριότητα, ενώ το τραπεζικό σύστημα πληρώνει τις συνέπειες της καταστροφικής διαπραγμάτευσης Τσίπρα του πρώτου εξαμήνου του 2015.

ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ θέματα, η ζημιά που έγινε στο Σκοπιανό με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι μεγάλη, ενώ και στα Ελληνοτουρκικά οι νέες προκλήσεις της Αγκυρας που θέλει να γκριζάρει ζώνες του Αιγαίου είναι αποτέλεσμα των κακών διπλωματικών χειρισμών της ελληνικής πλευράς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όλα αυτά θα δοθεί στις κάλπες. Οι πολίτες περιμένουν από την επόμενη κυβέρνηση, που, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, θα είναι της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεσματικές κινήσεις στην οικονομία, μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και επούλωση των πληγών που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία, στην Υγεία, στη δημόσια ασφάλεια, στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και στους θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες Αρχές.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ προς τις εκλογές, το Μαξίμου είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει και πάλι τα γνωστά μέσα της λασπολογίας και της κατασυκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων. Ωστόσο, τα όπλα αυτά είναι ανίσχυρα, γιατί αυτή τη φορά οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πλήρως πόσο ακριβά έχουν πληρώσει τη διακυβέρνηση Τσίπρα και αναλόγως θα αποφασίσουν στις εκλογές.

 

eleftherostypos

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα