Καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ πήρε ο Πολάκης από την κρατική Attica Bank

Καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ πήρε ο Πολάκης από την κρατική Attica Bank

Το δημοσίευμα που αφορά στο δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την κρατική και μη συστημική Attica Bank αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ήδη άλλωστε, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης tweet-άρει κατά… ριπάς κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα αναφέρει σε δημοσίευμά της πως ο Παύλος Πολάκης, πριν από μερικές μέρες και αφού έβαλε υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για 300.000€ σπίτι του στα Σφακιά, πήρε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000€. Το δάνειο που εγκρίθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι σε δυο τμήματα, ένα ύψους 70.000€ κι ένα 30.000€. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι όροι αποπληρωμής είναι ευνοϊκοί, αφού το ένα μέρος πρέπει να αποπληρωθεί σε 15 χρόνια και το δεύτερο σε 9
Η εφημερίδα δημοσιεύει και το πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη, στο οποίο αναφέρεται ότι το σπίτι που έβαλε υποθήκη για το δάνειο των 100.000€, το είχε υποθηκεύσει και το 2008, όταν είχε πάρει στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το συνολικό ύψος του δανείου θεωρείται από την τραπεζική αγορά «εξωπραγματικό» γιατί όπως αναφέρει τέτοιου ύψους δάνεια δεν θα δίνονταν ούτε σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και μάλιστα όχι τώρα, αλλά πριν από την κρίση.
Άδωνις… on fire!

Φυσικά, ένα τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσε να μην έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις. Ο πολυγραφότατος έτσι κι αλλιώς στο twitter Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έχασε ευκαιρία να σχολιάσει με… φαρμακερές ατάκες.

Αφού αρχικά αναρωτήθηκε αν… είναι δυνατόν να ισχύει, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας tweet-αρε κι άλλες φορές για ένα από τα αγαπημένα του θέματα, τον Παύλο Πολάκη. «Πόση πιθανότητα έχει ο οποιοσδήποτε Έλληνας να πάρει ένα παρόμοιο καταναλωτικό δάνειο 100.000€;», αναρωτήθηκε σε άλλη ανάρτηση. Και απάντησε: «0%».

Και συνέχισε: «Ένα περίεργο πράγμα, τώρα στην Τρίπολη, ρώτησα πάνω από 1000 ανθρώπους εάν πιστεύουν ότι αυτοί θα έπαιρναν ένα δάνειο 100.000€ με τους όρους που το πήρε ο Υπουργός Πολάκης και ούτε 1 δεν βρέθηκε που να πιστεύει ότι θα το έπαιρνε…λέτε αυτό το διαμάντι της ηθικής να ευνοήθηκε;».

Το ίδιο ανέφερε και κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τρίπολη. «Σηκώστε τα χέρια, πόσοι από εσάς, θα πάτε στον τραπεζίτη και θα πείτε σας δίνω ενέχυρο ένα σπίτι που έχω δώσει ήδη ενέχυρο σε άλλη τράπεζα και θέλω να πάρω 100.000€ καταναλωτικό δάνειο. Το ακριβότερο δάνειο. Πόσοι θα πάρετε το δάνειο; Κανένας; Ε, όχι και κανένας! Ένας τουλάχιστον το πήρε! Ο Παύλος ο Πολάκης! Η Παυλάρα μας. Αυτή η υπουργάρα που ‘χουμε! Μπράβο ρε Παύλο, να ‘σαι καλά. Σκίσ’ τους!».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα