Ανασχηματισμός με αντιδράσεις - Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί

Ανασχηματισμός με αντιδράσεις - Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί

Με αντιδράσεις από τα κόμματα ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης

«Είναι μάλλον ο πρώτος κυβερνητικός ανασχηματισμός που θα περάσει ως μονόστηλο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, ενώ το ΚΙΝΑΛ μιλά για προσπάθεια στο κενό να λεηλατηθεί η παράταξη της Κεντροαριστεράς.  

Το ΚΚΕ, από τη μεριά του, κάνει λόγο για «ενσωμάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων στελεχών των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου». 

Πηγές ΝΔ: «Δύο βοηθοί κηπουροί του ΠΑΣΟΚ»

Ειδικότερα, πηγές της ΝΔ σχετικά με τον ανασχηματισμό ανέφεραν τα εξής:

«Είναι μάλλον ο πρώτος κυβερνητικός ανασχηματισμός που θα περάσει ως μονόστηλο στις εφημερίδες. Η πολυδιαφημισμένη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε σε δύο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ, προφανώς γιατί ακόμη και ο Νίκος Μπίστης κατάλαβε το τέλος που πλησιάζει. Ας ανακοινώσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας την ημερομηνία των εκλογών για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία».

ΚΙΝΑΛ: «Πέφτει στο κενό η απόπειρα του κ. Τσίπρα να λεηλατήσει τη παράταξή μας»

Με μια σκληρή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Κατακρίνοντας τη στάση των πρώην στελεχών του Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, είπε πως πρόκειται για «εξαγορασθέντες υφυπουργούς που είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας», ενώ προσέθεσε ότι πέφτει στο κενό η απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να λεηλατήσει τη προοδευτική παράταξή.

Το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε συγκεκριμένα:

«Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ' Εθνικής. Αλλά τίποτα δεν τους σώζει.

Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας».

«Ενσωμάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων στελεχών των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου» τονίζει το ΚΚΕ

«Το μόνο ενδιαφέρον του μίνι ανασχηματισμού είναι η ενσωμάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων στελεχών των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Όσο πιο πολύ αποκαλύπτεται η ψευτοπροοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο γρήγορα πρέπει να του γυρίσουν την πλάτη οι πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι, που βλέπουν την νεκρανάσταση του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ» ανέφερε σχόλιο του ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό.

Η αντίδραση Καμμένου

Από τη μεριά του, ο Πάνος Καμμένος, μέσω twitter έγραψε:

«Ταμείο για τους βουλευτές-leasing η υπουργική καρέκλα έναντι τυφλής  ψήφου. Συγχαρητήρια η συναλλαγή σας ήταν επιτυχής», έγραψε ο κ. Καμμένος στο Twitter.

Ταμείο για τους βουλευτές-leasing η υπουργική καρέκλα έναντι τυφλής ψήφου. Συγχαρητήρια η συναλλαγή σας ήταν επιτυχής.......

Το Ποτάμι: Ρεύμα υπέρ του Τσίπρα από το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

«Να που τελικά υπάρχει ρεύμα υπέρ του κ. Τσίπρα. Όχι μέσα στην κοινωνία, αλλά εντός του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη με αφορμή την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Ένωση Κεντρώων: «Ο ανασχηματισμός φανέρωσε την φτώχεια των στελεχών της Κυβέρνησης»

«Ο ανασχηματισμός φανέρωσε την φτώχεια των στελεχών της Κυβέρνησης» σχολίασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σημειώνοντας ότι «ανακυκλώνονται τα ίδια άτομα με μια πολιτική που έχει κουράσει και απογοητεύσει όλο τον κόσμο».

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σημειώνει:« Ακόμη και τα καλά μέτρα, 120 δόσεις, προστασία πρώτης κατοικίας, με τον τρόπο που έρχονται δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας μεταφέρει όλα τα βάρη στην Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές» και καταλήγει λέγτοντας ότι: «Η Ένωση Κεντρώων αναμένει εκλογικό αιφνιδιασμό».

Οι αλλαγές στο Υπουργικό σχήμα 

Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας - Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης

Τέλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα