Κατρούγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει Παυλόπουλο

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία στέλνει σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος και αναφέρει ότι το κόμμα του δεν προτίθεται να δουλέψει πάνω «στο σενάριο της δεξιάς παρένθεσης». 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πολύ ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Επειδή είδα να λέγεται ότι είναι τρόπαιο το άρθρο 32 και μας παγιδεύσατε και εξουδετερώσατε. αυτό που θέλουμε να κάνουμε δηλαδή αν έχετε την πλειοψηφία να γίνεται δεξιά παρένθεση σας λέω το εξής. Ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει την επανεκλογή του κ. Παυλόπουλου στην θέση του προέδρου της Δημοκρτίας».

Το άρθρο 32 τι είναι το σημαντικό της κατεύθυνσης; Εαν ζήτημα, στο οποίο συμφωνούμε είναι να απεμπλακεί η εκλογή Προέδρου από την διάλυση της βουλής και ένα δεύτερο στο οποίο δεν συμφωνούμε, είναι ότι εμείς θέλουμε ευρύτερη συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κι εσείς λέτε να γίνει με 151 ψήφους. Αυτό είναι κρίσιμο και είναι αντίθετο για τον ρυθμιστικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα