ΑΝ.ΕΛΛ: Άκυρη η ορκωμοσία του Κουίκ - Η έδρα μας ανήκει

ΑΝ.ΕΛΛ: Άκυρη η ορκωμοσία του Κουίκ - Η έδρα μας ανήκει

Συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει με την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε, δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Με επιστολή του χθες προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε άκυρη και ανυπόστατη την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έλαβε την έδρα του Παπαχριστόπουλου, επικαλούμενος άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

«Η έδρα ανήκει στους ΑΝΕΛ, το κόμμα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να την καλύψει ή να την αφήσει κενή, είναι κάτι που επιτρέπεται συνταγματικά και δεν έγινε» είπε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, οι ΑΝΕΛ ζητούν το ζήτημα να παραπεμφθεί στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, επειδή ο Τέρενς Κουίκ ούτε έχει διαγραφεί ούτε έχει παραιτηθεί, και παράλληλα την έδρα την έλαβε λόγω της κατάταξής του στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Σε κάθε περίπτωση η έδρα και η σειρά κατάταξης βρίσκεται στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης. «ΟΙ ΑΝΕΛ δεν διαλύθηκαν, από τα ψηφοδέλτια του κινήματος αναδείχθηκε ο κ. Κουίκ, ο οποίος ακροβατεί αυτή τη στιγμή».

Το δεύτερο θέμα που θέτει ο Πάνος Καμμένος στην επιστολή του είναι η κατά κάποιο τρόπο «προσχώρηση» των έξι βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Παραβιάζεται η ελευθερία συνείδησης και απόφασης των βουλευτών, οι οποίοι συνταγματικά προστατεύονται για να ψηφίζουν ελεύθερα» σχολίασε ο κ. Τοσουνίδης, κάνοντας λόγο για «δια πάσα χρήση ψήφο», που ζητήθηκε από βουλευτές προκαταβολικά και εν λευκώ να δώσουν συγκατάθεση για νομοσχέδια που δεν γνωρίζουν το περιεχόμενό τους.

«Ο Νίκος Βούτσης εγκαινίασε μία νέα εποχή όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, για να στηριχθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή τα μέσα γελοιοποιούν τον σκοπό» κατέληξε.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε μετά την ορκωμοσία του δήλωσε πως θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας της. «Πραγματικά πιστεύω πως μέσα στο πολιτικό στερέωμα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά» σχολίασε.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα