Α' κατοικία: Το όριο προστασίας των 120.000 ευρώ και πότε βλέπει το Μαξίμου τελική συμφωνία

Α' κατοικία: Το όριο προστασίας των 120.000 ευρώ και πότε βλέπει το Μαξίμου τελική συμφωνία

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουν οι συζητήσεις για την τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας για την α' κατοικία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν οι Δραγασάκης, Λιάκος και Φλαμπουράρης, προχώρησαν οι συζητήσεις, σε πολύ καλό κλίμα όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές, και έγινε σημαντική πρόοδος.

Οι νέες προτάσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό και για τα κόκκινα δάνεια, που έχουν γνωστοποιηθεί και στην ευρωπαϊκή πλευρά, κατατέθηκαν στους εκπροσώπους των τραπεζών από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στις αναθεωρημένες προτάσεις της η κυβέρνηση γίνεται λόγος για όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας στα 120.000 ευρώ (από 200.00 ευρώ) και ετήσιο εισόδημα του δανειζόμενου στα 20.000 ευρώ. Επίσης, άλλη πρόταση είναι η επιδότηση κατά 1/3 της μηνιαίας δόσης, ενώ ενδέχεται να ενταχθούν στη ρύθμιση και έμποροι που έχουν υποθηκευμένο ακίνητό τους για επιχειρηματικά δάνεια με διευκολύνσεις όπως κούρεμα ή επιμήκυνση δανείου.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμηνύει ότι περιμένει ικανοποιητικές αλλαγές για να δοθεί «πράσινο φως».

Πηγή: topontiki
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα