Ένα βήμα πριν από τη διάλυση η ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά την αρνητική γνωμοδότηση

Ένα βήμα πριν από τη διάλυση η ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά την αρνητική γνωμοδότηση

Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλης σχετικά με την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Πλέον «σε μια κλωστή» κρέμεται η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ καθώς επι της ουσίας το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής υποστηρίζει πως χωρίς τους πέντε εκλεγμένους με το κόμμα του βουλευτές, ο Πάνος Καμμένος θα μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Στο ερώτημα, εν κατακλείδι, αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα απάντηση αρνητική», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

Η ομόφωνη απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής αναφέρει επίσης πως «προσχώρηση συνεπώς βουλευτή, προερχόμενου από τους ανεξάρτητους ή από άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, σε κοινοβουλευτική ομάδα που λειτουργεί ήδη με 5 μέλη, δεν αποτρέπει την αυτοδίκαιη διάλυσή της σε περίπτωση κατά την οποία τα εκλεγέντα υπο την αυτή κομματική σημαία μέλη της μειωθούν, εν συνεχεία, κατά ένα, πλην της περίπτωσης κατά την οποία ο βουλευτής αυτός είχε εκλεγεί με το κόμμα στην ΚΟ της οποίας προσχωρεί».

Οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί το πρωί της Παρασκευής, στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Θα εξαρτηθεί δε από τις εξελίξεις στο ζήτημα του Θανάση Παπαχριστόπουλου, την παραίτηση του οποίου ζήτησε με «τελεσίγραφο» ο Πάνος Καμμένος, απειλώντας τον με διαγραφή από τους ΑΝΕΛ.

Αν ο κ. Καμμένος προχωρήσει σε διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, είναι πιθανό η Κ.Ο των ΑΝΕΛ να διαλυθεί αμέσως και ο εισηγητής της να μην έχει δικαίωμα τοποθέτησης στην Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα