Ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ: Απορρίφθηκε η πρόταση Καμμένου για κύρωση με 180

Με την απόρριψη του αιτήματος του Πάνου Καμμένου να ψηφιστεί το Πρωτόκολλο της ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ με διευρυμένη πλειοψηφία (180 βουλευτές) ξεκίνησε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή η σχετική συζήτηση. 

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι το Πρωτόκολλο πρέπει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές διότι με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα παύει να έχει δικαίωμα να συστήσει συλλογική άμυνα έναντι της Β. Μακεδονίας. 

«Το πρωτόκολλο αυτό συνιστά παραχώρηση δικαιώματος λαικής κυριαρχίας της χώρας» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. 

«Το Σύνταγμα απαιτεί τέτοιες διαδικασίες όταν πρόκειται η χώρας μας να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς και να παραχωρήσει τέτοιου είδους αρμοδιότητες» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. 

«Ο Πάνος Καμμένος είχε τη δυνατότητα να προσβάλει τις διαδικασίες όταν καταθέσαμε το περασμένο καλοκαίρι πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Αυτά που λέει σήμερα στερείται πολιτικής νομιμοποίησης» παρενέβη ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Ανάλογες θέσεις με τον αναπληρωτή υπουργό σε ότι αφορά τη διαδικασία εξέφρασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ).

Έτσι το αίτημα του Πάνου Καμμένου στηρίχθηκε μόνο με την Χρυσή Αυγή. 

«Από ότι κατάλαβα πλην της Χρυσής Αυγής όλοι συντάχθηκαν με την Νέα Δημοκρατία. Να ανάψουν οι λαμπάδες» δήλωσε ειρωνικά ο Πάνος Καμμένος.  

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα