Ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες. Αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

Ολοκληρώθηκε στις 19.30 η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Αναμένονται οι δηλώσεις.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον κ. Τσίπρα και την ελληνική αποστολή στην τουρκική πρωτεύουσα για σειρά επίσημων επαφών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας στις 3:30 το μεσημέρι.

Φθάνοντας στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω Twitter, όπου έγραψε: «Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής».

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, όπου και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το τετ-α-τετ Τσίπρα-Ερντογάν, θα υπάρξουν διευρυμένες συζητηήσεις με αντιπροσωπείες των δύο πλευρών, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου των δύο ηγετών.

Ιδιάιτερη σημασία αποκτά η αυριανή συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο θα επισκεφθεί τη θεολογική σχολή της Χάλκης.

Ο κ. Τσίπρας γίνεται έτσι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται επισήμως τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μετά το 1933 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σχολή ως πρώην πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα