Πολιτική θύελλα για τους έξι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση

Πολιτική θύελλα για τους έξι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση

Σε… αυτοεκπληρούμενη προφητεία μετατράπηκαν οι αναφορές του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση σχετικά με το μέλλον των έξι βουλευτών που παρείχαν πριν από μερικές εβδομάδες ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Θα στηρίζουμε τα νομοσχέδια»

Πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις, με προσωπικές τους επιστολές προς το προεδρείο της Βουλής, οι έξι βουλευτές (Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Σπύρος Δανέλλης) ενημέρωσαν ότι πλέον θα στηρίζουν όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή η παρούσα κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, οι έξι βουλευτές με τις επιστολές τους ότι δηλώνουν ότι επιζητούν να προσμετράται στο εξής η θετική τους ψήφος σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα νομοσχέδια, ώστε να διασφαλίζεται –όπως λένε- η δεδηλωμένη για την κυβερνώσα πλειοψηφία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πλέον τι θα κάνει ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με δηλώσεις του, προτίθετο να παραιτηθεί από βουλευτής, μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Βερναρδάκης είχε πει μέσω του ρ/σ News 247 ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς για τους «έξι», ο κ. Βούτσης είχε σημειώσει χαρακτηριστικά: «Μη μου ζητάτε να σας απαντήσω για πράγματα τα οποία είναι κοντός ψαλμός...».

Μαξίμου: Καταρρέει η θέση περί «κυβέρνησης-κουρελού»

Σχολιάζοντας την κίνηση των έξι βουλευτών, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισήμαιναν ότι «κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού», αν και τόνιζαν ότι οι βουλευτές αυτοί δεν προσχωρούν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένουν ανεξάρτητοι.

Θύελλα αντιδράσεων

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση των «έξι» προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να υποστηρίζει ότι «η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή».

Αναφερόμενο ειδικά στον κ. Δανέλλη, το Ποτάμι σημείωσε δηκτικά ότι «θα είναι σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι», ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης υποστήριξε ότι «η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί».

Επίσης, πηγές της ΝΔ χαρακτήρισαν ως «βουλευτές υβρίδια» τους κ.κ. Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για «σοβιετία».

Καμμένος για Κ.Ο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με υπόμνημα που κατέθεσε στη Βουλή, χαρακτήρισε ως ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική την διάκριση-κατηγοριοποίηση βουλευτών που έχουν ενταχθεί σε μια κοινοβουλευτική ομάδα, ανεξάρτητα αν έχουν εκλεγεί ή όχι με το ίδιο κόμμα.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα