ΚΚΕ: Ο κανονισμός δεν άλλαξε για να μην υπάρξει περαιτέρω ευτελισμός

 αλλαγή που αναμενόταν στον κανονισμό της Βουλής δεν ήταν θέμα “δημοκρατικής ευαισθησίας”, αλλά νομιμοποίησης του πολιτικού σουλάτσου και παζαριού, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κόμματα, συντηρώντας παράλληλα τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα", υπογραμμίζει σε σχόλιο του το ΚΚΕ αναφορικά με τη συζήτηση για τον κανονισμό της Βουλής και τη σχετική επιστολή του Πρωθυπουργού στον Νίκο Βούτση και προσθέτει:

"Και επειδή ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται την υποκρισία, γι’ αυτό το λόγο και ματαιώθηκε η αλλαγή του κανονισμού, την τελευταία στιγμή για να μην υπάρξει περαιτέρω ευτελισμός.

Αυτό είναι το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα: Παζάρια, αλληλοεκβιασμοί, μετακινήσεις εντός των τειχών. Γι’ αυτό κι ο λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι απέναντι σε τέτοια πολιτικά παιχνίδια και τυχοδιωκτισμούς.

Το ΚΚΕ από θέση αρχής τοποθετείται σ’ αυτά τα ζητήματα κι όχι ανάλογα με την πολιτική συγκυρία. Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ συμφωνεί γενικά με τη διατήρηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που προέκυψαν από τις εκλογές, όπως και με την κατάργηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή, που το διατηρούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα".

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα