Δημοσκόπηση Innovation Metrisis: Φαβορί ο Πατούλης για την περιφέρεια Αττικής

Δημοσκόπηση Innovation Metrisis: Φαβορί ο Πατούλης για την περιφέρεια Αττικής

Με 38,6% προηγείται ο υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Πατούλης έναντι 20,7% της Ρένα ∆ούρου, σε δημοσκόπηση της Innovation Metrisis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ από 28 µέχρι 30/01/19.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια θα είναι μια κούρσα για δύο υποψήφιους με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να διατηρεί προς το παρόν ισχυρό προβάδισμα και να αναδεικνύεται σε φαβορί.

Από την πλευρά της η νυν Περιφερειάρχης δείχνει να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση απέναντι στον  τρίτο διεκδικητή του αξιώματος, τον κ. Ιωάννη Σγουρό.  

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, µε αναγωγή επί των εγκύρων (αφαιρώντας δηλαδή λευκό – άκυρο – αποχή), ο κ. Πατούλης προηγείται µε 38,6% έναντι 20,7% της κ. ∆ούρου. Και ακολουθούν ο κ. Σγουρός µε 11,5%, ο κ. Πρωτούλης µε 5,5%, ο κ. Παναγιώταρος µε 4,3% και ο κ. Τζήµερος µε 2,5%. Άλλον υποψήφιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 1,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 15,5%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (2015) συσπειρώνονται στην κ. ∆ούρου σε ποσοστό 47,2%, ενώ σηµαντικό ποσοστό (18,4%) επιλέγει τον κ. Πατούλη και το 8,4% τον κ. Σγουρό. Αντίστοιχα, το 69,4% των ψηφοφόρων της Ν.∆. επιλέγει τον κ. Πατούλη, έναντι 3,7% που προτιµά την κ. ∆ούρου και 10,4% που επιλέγει τον κ. Σγουρό. Αξιοσηµείωτο είναι το 4,6% των ψηφοφόρων της Ν.∆. που επιλέγει τον κ. Τζήµερο.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την εφημερίδα, ποσοστό άνω του 81% των ερωτηθέντων δήλωσε απολύτως σίγουρο για την επιλογή του.
 
Πηγή: topontiki
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα