Ανατροπή μετά τη συνάντηση με Βούτση: Δεν παραιτείται ακόμη ο Παπαχριστόπουλος

Ανατροπή μετά τη συνάντηση με Βούτση: Δεν παραιτείται ακόμη ο Παπαχριστόπουλος

Ανατροπή με την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Ενώ όλοι περίμεναν ότι σήμερα θα υποβάλλει την παραίτηση του όπως είχε δηλώσει, τα πράγματα άλλαξαν ...

Επισκέφθηκε λίγο μετά τις 12:00 τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να του παραδώσει την επιστολή παραίτησης αλλά ο Νίκος Βούτσης του ζήτησε να μην κάνει πράξη τώρα την απόφασή του αλλά να κάνει για λίγο καιρό υπομονή ώστε να περάσει και η ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

 Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο πραγματικός λόγος είναι ότι υπάρχει σε εξέλιξη πλούσιο παρασκήνιο για το πώς θα διασωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ από την επερχόμενη διάλυση.

Τι δήλωσε μετά ο Παπαχριστόπουλος

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής στο οποίο προσήλθε σήμερα για να παραδώσει την παραίτησή του.

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

«Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ το λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου» είχε δηλώσει νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά νωρίτερα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, είχε εξαπολύσει νέες “βολές” με ανάρτησή του στα social media, μία ημέρα μετά τις ευθείες απειλές ότι εάν διαλυθεί αντιθεσμικά η Κ.Ο. του κόμματός του «θα έχουμε πόλεμο» και η Κυβέρνηση δεν θα κάνει... παρέλαση.

Ο κ. Καμμένος διεμήνυσε πως «οι ΑΝΕΛ δεν θέλουμε χάρη από κανένα, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας».

Αποκάλυψε απειλές σε βάρος της οικογένειάς του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειας μου. Πάρε και τα προνόμια, κράτα και τους αστυνομικούς», ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό καταλήγει με τη φράση «Εκτός από τους Ρουβίκωνες, υπάρχουν και Έλληνες, Αλέξη…».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα