Πως σχολίασε ο Τζανακόπουλος τις αναρτήσεις Ζάεφ περί "Μακεδονίας"

Πως σχολίασε ο Τζανακόπουλος τις αναρτήσεις Ζάεφ περί "Μακεδονίας"

Τις αναρτήσεις του Ζόραν Ζάεφ στις οποίες αποκαλεί τη χώρα του "Μακεδονία" και όχι "Βόρεια Μακεδονία", όπως προστάζει η Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε με δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε για τις αναρτήσεις του πρωθυπουργού της γείτονος χώρας πως τυπικά έχει το δικαίωμα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών:

"Οι γείτονές μας θα επιδείξουν καλή θέληση, τυπικά πράγματι ο κ. Ζάεφ έχει αυτό το δικαίωμα μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες τυπικές ενέργειες. Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο κ. Ζάεφ θα επιδείξει αυτή την καλή θέληση όπως έκανε και στο παρελθόν. Εντάξει, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση και περίοδο απολύτως μεταβατική και εκτιμώ ότι σιγά - σιγά όλοι και στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και τα όσα επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών"

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

"Είναι ενδιαφέρον ότι πάντοτε ανεξαρτήτως των πεπραγμένων ή των πράξεων της κυβέρνησης η αντιπολίτευση και ο αντιπολιτευτικός Τύπος βρίσκει έναν τρόπο για να δημιουργεί εντυπώσεις, εγώ δεν πρόκειται να εμμείνω σε αυτές τις κριτικές, θα σας πω ότι για εμάς η κίνηση της αύξησης του κατώτατου μισθού είναι μια εμβληματική κίνηση, την οποία εξάλλου την είχαμε προαναγγείλει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο".

Πρόσθεσε ακόμα πως ""Ο νόμος λέει ότι ο κατώτατος μισθός αναδιαμορφώνεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, τι θα έπρεπε δηλαδή να κάνει η κυβέρνηση; Να κάνει κάτι διαφορετικό; Να περιμένει περισσότερο για να μην θεωρηθεί ότι αυτό σχετίζεται κατά κάποιον τρόπο με τις Πρέσπες; Κοιτάξτε να δείτε, οτιδήποτε και να έχει κάνει η κυβέρνηση, έχει συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα