Kαμμένος: Ο Τσίπρας μου πρότεινε θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για να μη φύγω

H Συμφωνία των Πρεσπών ξανάφερε τον εθνικό διχασμό, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός φέρεται να λύνει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, με έναν τρόπο που δεν τον περίμενε ποτέ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατάφερε δυο σημαντικά πράγματα, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και να πετύχει την εθνική συμφιλίωση. Τώρα όμως, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα γύρισε στην εποχή του «εμφυλίου πολέμου», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται ότι παίρνουν πίσω το αίμα τους… για την ήττα της Αριστεράς το 1949».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι μόνο οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων έχουν ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν πρόβλημα με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία της γείτονος χώρας.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε τις κατηγορίες του για σχέσεις του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, με τον Σόρος, λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν πήρε λεφτά, αλλά σίγουρα υπάρχουν προνομιακές σχέσεις», υποστηρίζοντας ότι «όλη η υπόθεση με τα Σκόπια, είναι μια οικονομική μπίζνα».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ και ότι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από έναν δημοσιογράφο που τον προειδοποίησε ότι «ο Βούτσης σας την έχει στημένη» και σκοπεύει να εφαρμόσει το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός, συμμετέχει σε αυτό το σχέδιο, απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αυτό θα φανεί από τις κινήσεις του από εδώ και πέρα.

Στο σημείο αυτό, αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να μην φύγει από την Κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα να συμπεριληφθεί ο ίδιος και όσα από τα στελέχη του επιθυμούσε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, αρνήθηκε κατηγορηματικά και επέλεξε να υπερασπιστεί το συμφέρον της πατρίδας του.

Επανέλαβε ότι η στάση του Ζόραν Ζάεφ είναι προκλητική, καθώς από την πρώτη στιγμή αγνοεί τη Συμφωνία και κάνει επανειλημμένες αναφορές χρησιμοποιώντας την ονομασία Μακεδονία για τη χώρα του.

Επίσης ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και «κάτι δεν πάει καλά».

Σχολιάζοντας τη στάση στελεχών των ΑΝΕΛ που έφυγαν από την παράταξη όπως η κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης, υποστήριξε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη αποστασία, καθώς αντάλλαξαν τις θέσεις τους με κυβερνητικές καρέκλες.

Δήλωσε ότι αν προχωρήσει η αποστασία και φανεί ότι ο πρωθυπουργός έχει συμμετοχή σε αυτήν, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα οδηγηθούμε σε εκλογές πριν από την 25η Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ant1news

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα