Σπάνιο στιγμιότυπο: Ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησε τη ΝΔ μέσα στη Βουλή

Σπάνιο στιγμιότυπο: Ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησε τη ΝΔ μέσα στη Βουλή

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ωστόσο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση υπήρξε ένα σπάνιο στιγμιότυπο κατά το οποίο τα δυο κόμματα βρέθηκαν μαζί.

Πρόκειται για τη στιγμή που ο Νίκος Δένδιας σηκώθηκε όρθιος για να κατακεραυνώσει τη Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας ότι αρνείται να τοποθετηθεί επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας που διατύπωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό», ήταν τα λόγια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να τον χειροκροτούν.

Κατόπιν, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, πήρε τον λόγο δηλώνοντας ότι προσυπογράφει απολύτως την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας του Κοινοβουλίου «απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής».

«Όλες αυτές οι τερατολογίες που ακούστηκαν από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής μένουν ως μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου και σε αυτούς που επέτρεψαν να είναι σήμερα εδώ και να μιλάνε οι προδότες της Δημοκρατίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι προδότες του έθνους, για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Την τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή χειροκρότησε με τη σειρά του ο Νίκος Δένδιας καθώς και πολλοί βουλευτές της ΝΔ.

Πρόκειται για την πρώτη, ίσως, φορά που τα δύο κόμματα χειροκροτούν από κοινού τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων, οι οποίες ήταν κοινές και το ίδιο σκληρές απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Παρακολουθήστε το στιγμιότυπο στο 05:00΄

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα