Βούτσης: Από πέντε σημεία προσπάθησαν να χτυπήσουν τη Βουλή, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο

Βούτσης: Από πέντε σημεία προσπάθησαν να χτυπήσουν τη Βουλή, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο

Τα υπέρ της Συμφωνίας ανέπτυξε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια, έκανε λόγο για τακτικισμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπογράμμισε πως η άποψη που έλεγε ότι πουθενά και ποτέ να μην χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδονία, είναι αλυτρωτική.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε πως «αισθάνομαι την υποχρέωση να μιλήσω στη συνεδρίαση γιατί έχουν τεθεί μία σειρά από πολιτικά ζήτηματα και χρειάζονται διευκρινίσεις. Η συμφωνία που δημοσιεύθηκε και διάβασαν όλοι οι ‘Ελληνες, με τις επιπλέον τροπολογίες που μπήκαν, είναι επαρκής και λύνει τα ζητήματα. Ακούω για ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και έχει δοθεί μία ερμηνεία παραπολιτικού. Θα πρέπει να είναι κάποιος μικρόνους πολιτικά για να βλέπει και μην καταλαβαίνει πως ένα τέτοιο πολύ σημαντικό ζήτημα θα έφερνε μία τομή που θα δημιουργούσε ανακατατάξεις και σε κόμματα και συσχετισμούς με διεθνείς αναφορές. Αλίμονο αν όλη αυτή η ιστορία έγινε για το ανόητο αφήγημα που ακούμε όλες αυτές τις ημέρες».

Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως «είναι λάθος να μένουν σε εκκρεμότητα τα εθνικά μας ζητήματα». Όπως, δήλωσε, «αυτός ο τακτικισμός οδηγεί σε μία παράταση της εκκρεμότητας και είναι υποκρισία». Είπε πως έγινε ένα τρικ όλους αυτούς τους μήνες και «δεν μπορώ να μην εγκαλέσω τη ΝΔ και το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ουδέποτε έγινε μία προσπάθεια για να ξεχωρίσει η άποψη που λέει λύση με σύνθετη ονομασία από την άποψη που έλεγε ότι πουθενά και ποτέ να μην χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδονία, είναι αλυτρωτικό και η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Υπογράμμισε ότι όλα τα συλλαλητήρια που έγιναν ήταν συνθήματα στο να μην υπάρχει η χρήση του όρου Μακεδονία στο όνομα. Το τρικ να μην ξεχωρίσει μία άποψη από την άλλη έχει κοντά ποδάρια. «Εσεις τι συμβιβασμούς προτείνετε;», αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης ανέφερε πως «να είμαστε σαφείς. Βγαίνουμε από μία 10ετή κρίση. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να απορρίψουμε μία πρόταση για συμβιβαστική λύση, θετική και να οδηγηθούμε σε μία πατρίδα μίζερη με εκβλαστάνοντες αλυτρωτισμούς. Ο πατριωτισμός όλων μετριέται στην προσπάθεια για μία πατρίδα που θα έχει μία εθνική αυτοπεποίθηση, λύνοντας θέματα. Πατριωτισμός δεν είναι το μίσος και η περίκλειστη Ελλάδα».

Σχετικά με το συλλαλητήριο, είπε ότι αυτό που έγινε την Κυριακή «και ελπίζω να μην ξαναγίνει, είχε σχέση με την αμυντική στάση της αστυνομίας, καθώς από πέντε σημεία υπήρξε προσπάθεια για να υπάρξει χτύπημα του κοινοβουλίου, κάτι που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα