Βούτσης: Αρκετά αλυτρωτικό το σύνθημα "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική"

Βούτσης: Αρκετά αλυτρωτικό το σύνθημα "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική"

 "Πρέπει κάποιος να είναι πολιτικά μικρόνους για να μη βλέπει ότι η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών θα ερχόταν ως τομή που θα έφερνε ανακατατάξεις σε κόμματα και συσχετισμούς. Ποιός δεν το έβλεπε αυτό; Αλίμονο αν όλη αυτή η ιστορία έγινε για την ανοησία που ακούμε τις τελευταίες ημέρες ότι επρόκειται περί σχεδίου". 

Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης να απαντήσει στον υπαινιγμό που εκφράστηκε το πρωί από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελούσε σχέδιο της κυβέρνησης για διάλυση των πολιτικών της αντιπάλων.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε στην Ολομέλεια εξαπολύοντας δριμεία επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τους ότι  κρύφτηκαν πίσω από το σύνθημα η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, σύνθημα το οποίο όπως είπε περιέχει αλυτρωτισμό.

«Ουδέποτε έγινε μία προσπάθεια σοβαρή αυτούς τους μήνες από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να ξεχωρίσουν αυτούς  που έλεγαν για σύνθετη ονομασία erga omnes ακόμα και με επιπλέον εγγυήσεις από την πλευρά των Σκοπίων από εκείνους  που μιλούσαν για ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει πουθενά και ποτέ τον  όρο Μακεδονία.

Αρκετά αλυτρωτικό σύνθημα το σύνθημα η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις».

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε τα  συλλαλητήρια ως θερμοκήπιο για να βλαστήσουν επικίνδυνες απόψεις, ενώ ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί σε μία πατρίδα χωρίς μίσος για τους άλλους λαούς και  χωρίς φοβικά αισθήματα. "Δεν θελουμε   μίσος για τους άλλους λαούς και τους λαούς της περιοχής. Πατριωτισμός δεν είναι το μίσος δεν είναι η περίκλειστη Ελλάδα».

Αίσθηση προκάλεσε η αντιπαράθεση του κ. Βούτση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Σταμάτη για τα γεγονότα του 1991 με σαφή υπαινιγμό στη στάση του Αντώνη Σαμαρά: «Κύριε  Σταμάτη έχετε λύσει τις απορίες σας  εσείς από το 1991 οδηγώντας την παράταξη σας εκεί που την  οδήγησατε" είπε και εξαπέλυσε νέα επίθεση στην αντιπολίτευση για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καταδίκη για την επίθεση στη Βουλή με το χειρότερο τρόπο και με πρωτοφανείς μεθόδους  από φασιστικές και ακροδεξιές  ομάδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα