Συμφωνία των Πρεσπών: Πληροφορίες για παρέμβαση Καραμανλή

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης για επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να τοποθετηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει για την κατάπτυστη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ», επισημαίνουν πηγές της Πειραιώς.

Ο κ. Καραμανλής έχει μείνει στην ιστορία για το veto στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ είναι από τους πολιτικούς που συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού.

Την ίδια ώρα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένουν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, πριν από την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν τελικά η Νέα Δημοκρατία καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, η συζήτηση για το Σκοπιανό θα σταματήσει και θα ξεκινήσει νέα τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχουν διαμηνύσει ότι θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας, εφόσον κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα