Κοτζιάς: Αγωγή σε βάρος του Καμμένου μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κοτζιάς: Αγωγή σε βάρος του Καμμένου μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θα κατατεθεί η αγωγή του Νίκου Κοτζιά σε βάρος του Πάνου Καμμένο, όπως ανακοίνωσε ο πρώην ΥΠΕΞ και επικεφαλής της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» μιλώντας στον News24/7 στους 88,6

Και πρόσθεσε: «Με τον κύριο αυτό θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας. Ψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή που προέβλεπαν λύση σύνθετης ονομασίας, τον Σεπτέμβριο ψήφισε και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και στην αρχή έλεγε ότι είμαι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που πέρασε ποτέ. Μετά άλλαξε στάση, η ιστορία θα δείξει γιατί. Νομίζω ότι οι δημοσκοπήσεις τον ώθησαν προς τα εκεί. Ποτέ μου δεν έχω δει τον κ. Σόρος. Αυτός ο κύριος είναι ο εθνικός συκοφάντης και ο εθνικός ψεύτης. Οι άνθρωποι που φέρνουν την ύβρι και την ασέβεια στη δημόσια ζωή υπονομεύουν τη δημοκρατία». 

Κυβέρνηση Καραμανλή 

Επί κυβερνήσεων ΝΔ είχαν γίνει αρκετές διαπραγματεύσεις με διαφορετική στόχευση. Η σύνθετη ονομασία δεν ήρθε για πρώτη φορά το 2008. Από το 1993 ήταν στις προτάσεις της ΝΔ η σύνθετη ονομασία. Με την ενδιάμεση συμφωνία αναγνωρίστηκε η σύνθετη ονομασία με το προσωρινό όνομα ΠΓΔΜ. Η ΝΔ έκανε τις πιο περίεργες διαπραγματεύσεις όπως όταν δέχθηκε το "Μακεδονία (Σκόπια) ανάμεσα στο 1992 και το 2008. το καλύτερο όνομα που διεκδικεί είναι το Βόρεια Μακεδονία. Ο κ. Σαμαράς στην πρώτη φάση δέχθηκε νέτο σκέτο Μακεδονία σε κείμενα στην τότε ΕΟΚ, μετά δεν δεχόταν καθόλου τον όρο Μακεδονία, τέλος όταν διεκδικούσε την ηγεσία δήλωσε ότι η σύνθετη ονομασία θα πρέπει να είναι έναντι όλων και να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα αλλά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Αυτό όμως είναι που πετύχαμε με τη διαπραγμάτευσή μας.

Δημοσκοπήσεις 

Όταν η πλειοψηφία των κομμάτων ωρύονται ότι έγινε προδοσία και τα ΜΜΕ φωνάζουν για ξεπούλημα λογικό είναι να επηρεάζεται ο κόσμος. Εχω πολλές αγκαλιές, συγχαρητήρια, καλά λόγια από τους πολίτες, είμαι ένας τυχερός άνθρωπος στη δημόσια ζωή. Μια κυρία με ρώτησε γιατί παραδώσαμε τη Μακεδονία. Το άκουσε στο ραδιόφωνο. Δεν είναι μεγάλη η πλειοψηφία που αντιτίθεται στις Πρέσπες. Τα 80-20 δεν υπάρχουν. Διαμορφώνεται ρεύμα υπέρ της λύσης. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα