Συμφωνία των Πρεσπών: Τα πάνω κάτω σε Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ

Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει τους 151 για τη συμφωνία των Πρεσπών Διαγράφηκε μετά καταγγελιών ο Θεοχαρόπουλος από το ΚΙΝΑΛ. Αλαλούμ και στο Ποτάμι με τον Γρηγόρη Ψαριανό. Καυτή εβδομάδα στη Βουλή με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο να δυναμιτίζουν και άλλο το κλίμα.

Η συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας με τα δυο κόμματα του λεγόμενο μεσαίου χώρου, το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, να έχουν γίνει άνω κάτω με αφορμή την επερχόμενη ψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική βουλή. 

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ καθώς την Κυριακή η Φώφη Γεννηματά προχώρησε στη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε γνωστό πως θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία θα έρθει αυτή την εβδομάδα στη Βουλή προς συζήτηση.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος από την πλευρά του μετά την διαγραφή του προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια “δωροδοκίας” για να μην υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Η απάντηση από το ΚΙΝΑΛ δεν άργησε να έρθει τονίζοντας πως  “εμείς δεν κάνουμε παζάρια”.

Τα δύσκολα για το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά είχαν ξεκινήσει την Παρασκευή με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο κόμμα. Αντίθετα την… οικογενειακή γραμμή “έσπασε” ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε παρών στους χειρισμούς που κάνει η Φώφη Γεννηματά για το θέμα.

Άνω κάτω το Ποτάμι με Ψαριανό – Αμυρά

Σε εξαιρετική δύσκολη θέση βρίσκονται και στο Ποτάμι με τον Σταύρο Θεοδωράκη να έχει προαναγγέλλει ουσιαστικά πως θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μια απόφαση που δεν άρεσε καθόλου στον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιώργο Αμυρά, οι οποίοι με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση άσκησαν δριμεία κριτική στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη και ουσιαστικά άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το κόμμα, κάνοντας λόγο που θα βρεθούν απέναντι σε μια ενδεχόμενη συμμαχία του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αγάπη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έγινε… ανένδοτος αγώνας

Τα γεγονότα σε ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι φαίνεται ευνοούν την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς διαφαίνεται πως η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή θα έρθει πιο εύκολα απ’ ότι περίμενε το κυβερνών κόμμα το οποίο πάντως και αυτό έχει τα δικά του προβλήματα με τον πρώην συγκυβερνήτη και αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Κάμμένο. ο οποίος έχει ξεκινήσει τον δικό του ανένδοτο αγώνα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιας συμφωνίας που συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία, όπως φάνηκε και από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία.Χιλιάδες διαδηλωτών από όλη την Ελλάδα βροντοφώναξαν όχι στην συμφωνία στον Πρεσπών, σε ένα συλλαλητήριο που αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία. 

Επεισόδια που προκάλεσαν νέα σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και η εβδομάδα που ξεκινά αναμένεται καυτή.

Πηγή: newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα