Πάνος Καμμένος: Casus belli αν κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ο Τσίπρας

Αιτία πολέμου χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τη διατήρηση στελεχών των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικές θέσεις σε συνέντευξη του στον Τάκη Χατζή και την εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

«Είναι Casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», επισήμανε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη πως «Αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδηση τους. Ξεκάθαρα του είπα του κ. Τσίπρα πως έχει ευθύνη».

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για "Μακεδόνες"»

«Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Με τη συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας… Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής», είπε και ανέφερε: «Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής… Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ακόμα ότι η σύμβαση για τις Πρέσπες που θα έρθει στη Βουλή είναι αλλοιωμένη, γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες. «Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένο» παρατήρησε.

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για "Μακεδόνες" και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε.

Καμμένος κατά Κοτζιά: Πάω στον εισαγγελέα για το διαγωνισμό για τις βίζες

Ο κ. Καμμένος έδωσε συνέχεια στη βεντέτα του με τον Νίκο Κοτζιά  «Θα πάω στον εισαγγελέα με στοιχεία για το διαγωνισμό για τις βίζες, εάν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με καλέσει»  τόνισε.

«Είναι γνωστό πως ο Σόρος στηρίζει τους Σκοπιανούς, έχει χρηματοδοτήσει συλλαλητήρια στην Αυστραλία» σχολίασε. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει αναφέρει ότι εταιρεία του αμερικανού μεγιστάνα ενεπλάκη στην έκδοση των θεωρήσεων του ΥΠΕΞ.

«Από πού έχει την οικονομική οντότητα το ΠΡΑΤΤΩ να κάνει εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα; Από πού εισπράττει το ΠΡΑΤΤΩ;» διερωτήθηκε, επιμένοντας στις καταγγελίες του παρά τη μήνυση που δέχθηκε από την Κίνηση.

«Υπάρχουν καταγγελίες ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε μυστικά κονδύλια σε σκοπιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης» σημείωσε ακόμη.

Οι «Πρέσπες» πέρασαν «δια συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια»

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι «Πρέσπες» πέρασαν «δια συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια».

«Η συνταγματική εκτροπή είναι ότι παραβιάζεται το σύνταγμα των Σκοπίων αφού δεν υπογράφεται από τον Πρόεδρο των Σκοπίων. Στο Σύνταγμα αναφέρεται σαφώς πως ο αρχηγός του κράτους πρέπει να υπογράψει. Αυτό πρέπει να συμβεί και στην Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Αν ο κ. Παυλόπουλος το υπογράψει χωρίς να υπάρξει υπογραφεί από τον Σκοπιανό πρόεδρο τότε θα συμμετέχει σε συνταγματική εκτροπή. Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε πως «Η σύμβαση που θα έρθει δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς. Εδώ υπάρχουν τέσσερις τροπολογίες. Παραβιάστηκε η ίδια η Συμφωνία. Ο κ. Ζάεφ συνεχίζει να μιλά για «Μακεδονία» και μειονότητες. Ο Ζάεφ και οι Σκοπιανοί παραβίασαν αυτά που υπέγραψαν».

Ξεκαθάρισε πως «ο κ.Κοτζιάς δεν είχε νομιμοποίηση να υπογράψει αυτό που υπέγραψε αφού εγώ ως κυβερνητικός εταίρος του είχα πει ότι διαφωνώ».

Το «κείμενο που έχει αλλοιωθεί και δεν έχει την ισχύ αφού δεν έχει την υπογραφή του προέδρου των Σκοπίων».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στο plan b που είχε προτείνει ο κ. Καμμένο τόνισε: «Η θέση που εξέφρασα στις ΗΠΑ και ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ως υπουργός Άμυνας ήταν θέση που την είχα εξηγήσει στον πρωθυπουργό. Τον είχα ενημερώσει ότι εγώ θα βάλω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το θέμα των Σκοπίων και το plan b. Του είχα πει ότι θα κάνω μία προσπάθεια να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

«Ο κ. Μητσοτάκης δίνει το ‘Βόρεια Μακεδονία’»

Μιλώντας για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Σκοπιανό ο κ. Καμμένος τόνισε πως «O Μητσοτάκης θέλει να ρίξει τον Τσίπρα για να δώσει το όνομα «Μακεδονία» με το δικό του τρόπο».

Απαντώντας γιατί δεν στήριξε την πρόταση μομφής της ΝΔ σχολίασε: «Στην ψηφοφορία του Ιουλίου η πρόταση μομφής της ΝΔ έλαβε 129 ψήφους. Αν ψηφίζαμε υπέρ της πρότασης μομφής θα έπεφτε η κυβέρνηση; Όχι. Ο μύθος του κ. Μητσοτάκη πως αν ψηφίζαμε θα έπεφτε η κυβέρνηση είναι ψέμα. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης βιάστηκε να φθαρεί την πρόταση μομφής; Ο κ. Μητσοτάκης δίνει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» μιλώντας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes».

«Παραμύθι ότι τα βρήκαμε με τον Τσίπρα»

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στον Τάκη Χατζή αναφέρθηκε και στο διαζύγιο με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι «παραμύθι ότι τα βρήκαμε με τον Τσίπρα» τόνισε αρχικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «δεν θα ρισκάρουμε να διαλύσουμε τους ΑΝΕΛ, για να κάνουμε μια ανταλλαγή».

Ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως «με τον τρόπο που φέρθηκε ο Τσίπρας κόντεψα να χάσω την ΚΟ των ΑΝΕΛ» και επιχειρηματολόγησε πως αν ο Αρειστίδης Φωκάς δεν ανταποκρινόταν στο πατριωτικό κάλεσμα του «η  ΚΟ του κόμματος δεν θα υπήρχε».

«Μόλις ψηφίσει ο Παπαχριστόπουλος θα τον διαγράψω»

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως όποιος διαφοροποιηθεί από τη γραμμή των ΑΝΕΛ θα διαγραφεί.

«Όποιος παραπάνω κινηθεί ενάντια στη θέση των ΑΝΕΛ θα διαγραφεί. Ένας έχει μείνει. Ο κ. Παπαχριστόπουλος. Εγώ με το που θα υπογράψει (σ.σ. θα ψηφίσει τις Πρέσπες) θα τον διαγράψω. Με τον κ. Παπαχριστόπουλο διαφωνώ αλλά προς τιμήν του είπε ότι θα παραδώσει την έδρα».

topontik

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα