Καμμένος για Τσίπρα: Εάν κρατήσει πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, δεν θα ξαναπεράσει νομοσχέδιο

Σκληρός απέναντι σε όσους έφυγαν από τους ΑΝΕΛ ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προειδοποιώντας ότι εάν κρατήσει στην κυβέρνηση τα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ, δεν θα ξαναπεράσει νομοσχέδιο.

Παράλληλα χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών αντισυνταγματική», θεωρώντας ότι είναι και αλλοιωμένη «γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες». Κάλεσε παράλληλα τον  Προκόπη Παυλόπουλο αν μην υπογράφει τη Συμφωνία αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, διαφορετικά «θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή».

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στον πρώην υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα κονδύλια του υπουργείο και την χρηματοδότηση του κινήματος «ΠΡΑΤΤΩ» του οποίου ηγείται ο κ. Κοτζιάς.

Ο Τσίπρας δεν θα ξαναπεράσει νομοσχέδιο

Αναφερόμενος στους πρώην βουλευτές του κόμματος του που επέλεξαν να στηρίξουν τη κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι «αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδησή τους. Ξεκάθαρα του είπα του κ. Τσίπρα πως έχει ευθύνη».

Χαρακτήρισε δε αιτία πολέμου τη διατήρηση στελεχών των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικές θέσεις.

«Είναι Casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», σημείωσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε λέγοντας: «Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».

Βολές κατά Κοτζιά

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε μεταξύ άλλων νέα πυρά προς τον κ. Κοτζιά, χαρακτηρίζοντάς τον «νεροκουβαλητή του Παπανδρέου», ενώ τόνισε πως «υπάρχουν καταγγελίες ότι κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών δόθηκαν σε σκοπιανά μέσα. Όλα αυτά πρέπει να ελεγχθούν».

Αντισυνταγματική η Συμφωνία των Πρεσπών

 «Ο Ζάεφ και η πλευρά των Σκοπίων έχει παραβιάσει την ίδια τη συμφωνία, η οποία δεν έχει καμία ισχύ καθώς δεν έχει την υπογραφή του προέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η συμφωνία έχει περάσει δια της συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είχε ενημερώσει εξ' αρχής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θα βάλω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Plan B».

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για "Μακεδόνες" και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε παράλληλα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ενώ επανέλαβε ότι «όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη».

«Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Καμμένος: Διορισμένος πολιτικός o Κουίκ

"Ένας έχει μείνει αυτή τη στιγμή, ο κ. Παπαχριστόπουλος και οφείλω να πω ότι εγώ τον κ. Παπαχριστόπουλο με το που θα υπογράψει θα τον διαγράψω, αλλά προτιμώ να έχω τον Παπαχριστόπουλο στη Βουλή, ο οποίος έχει κερδίσει την έδρα του με το σταυρό από τους πολίτες" δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στον ΣΚΑΙ.

"Σε ποιον θα παραδώσει την έδρα του; Στον κ. Κουίκ; Δεν φτάνει που τον διορίσαμε εκπρόσωπο του κινήματος, δεν φτάνει που τον διορίσαμε βουλευτή στο Επικρατείας, δεν φτάνει που τον ξαναδιορίσαμε δύο φορές υπουργό... χρησιμοποιεί τη θέση που τον έβαλα προκειμένου να με χτυπάει και εκεί που λέει ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Μακεδονία μας μονάχα, γονάτιζε, προσκύναγε, αυτά τα τρελά που κάνει, ο κ. Κουίκ θέλει να πάρει την έδρα, να γίνει βουλευτής, να είναι και υπουργός, του αρέσει το υπουργιλίκι, είναι κάτι που είναι εκ γεννετής, και παράλληλα να πάει κόντρα σε αυτούς που τον διορίσανε. Είναι ένας διορισμένος πολιτικός. Εδώ φαίνεται η διαφορά του ήθους κάθε ανθρώπου. Με τον κ. Παπαχριστόπουλο διαφωνώ αλλά προς τιμήν του είπε ότι θα παραδώσει την έδρα" τόνισε.

Πηγή: Real

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα