Σταύρος Θεοδωράκης: Εχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε σαν Βόρεια Μακεδονία

Ως κόμμα έχουμε μία γραμμή. Στηρίζουμε μία λύση στα βόρεια σύνορά μας γιατί θεωρούμε ότι ο κίνδυνος είναι στα ανατολικά και όχι στα βόρεια» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα πρέπει να λυθεί».

«Δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Αλέξη Τσίπρα αλλά την Ελλάδα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

«Είμαι αντίπλαος του κ. Τσίπρα, και μετά από τις τελευταίες ημέρες περισσότερο», επισήμανε, εκτιμώντας πως χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές λύσεις για να στηριχθεί η κυβέρνηση κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Περίπου το 30% με 40% της κοινωνίας θέλει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Από αυτούς, οι μισοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% με 20% πιστεύει στη λύση και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποχρέωσή μου να τους εκφράσω», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας σαν "Μακεδονία". Εχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε σαν Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς γιατί προχώρησε στη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη ανέφερε ότι «ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση σημαίνει πως όποιος την δίνει στηρίζει από δω και πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι κάνει. Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση».

«Δεν κοιτάω την πολιτική μου επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Αν ήθελα θα είχα σίγουρη θέση σε μεγαλύτερα κόμματα αλλά θα παραμείνω στο Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό καθήκον και όχι το κομματικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα