Κικίλιας: Η δεδηλωμένη, όπως τη γνωρίζουμε, δεν υπάρχει

Αναντιστοιχία ανάμεσα στο «κλίμα της επίπλαστης πλειοψηφίας που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή» και σε «αυτό που αισθάνεται και εκδηλώνει η ελληνική κοινωνία»επισημαίνει ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ενάντια σε κάθε ακραία στάση σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαμαρτυρία του κόσμου, κατά της κυβέρνησης για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αυτοί οι οποίοι χασκογελούν και πανηγυρίζουν εντός του Κοινοβουλίου, έχουν πάει στις εκλογικές τους περιφέρειες να δουν τι γνώμη έχει για αυτούς η ελληνική κοινωνία; Ή δεν είναι θεμιτό ένας πολίτης να διαμαρτύρεται με mail, με fax, με τηλέφωνα, με συλλαλητήρια στο βουλευτή του;» διερωτήθηκε μιλώντας στον Real FM.

Πρόσθεσε πως η δεδηλωμένη, όπως τη γνωρίζουμε, δεν υπάρχει. «Υπήρχε πριν από τέσσερα χρόνια σε μια συγκυβέρνηση δύο πολιτικών κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που άθροισαν τις δυνάμεις τους και πήραν ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό δεν υπάρχει πλέον. Σήμερα δεν υπάρχει πλειοψηφία στις επιτροπές και άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα νομοθέτησης με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους 6 γυρολόγους, οπορτουνιστές, που έτσι θα μείνουν στην Ιστορία. Πού ήταν χθες αυτοί οι βουλευτές να δικαιολογήσουν την ψήφο τους; Θα περίμενα από τους συναδέλφους, σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση για το μέλλον, να έχουν το θάρρος και το σθένος να σταθούν στο βήμα της Βουλής και να πουν στην ελληνική κοινωνία αν αισθάνονται περήφανοι. Θεωρώ ότι ντρέπονται για την πράξη τους, αλλιώς θα έβγαιναν να τη δικαιολογήσουν» δήλωσε, για να προσθέσει πως κάποιοι από αυτούς «έχουν διασυρθεί, γιατί πριν από λίγο καιρό κούναγαν το δάχτυλο λέγοντας "να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών…" και ο λαός μας λέει ότι τώρα το κάνουν αβαβά». Υποστήριξε πως βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής που έκανε η Ν.Δ. τον Ιούνιο και τώρα «τα γυρίζουν», ενώ αναφέρθηκε και σε φήμες σχετικά με δάνεια που χρωστούν, για υπουργικές θέσεις που δίνονται ως ανταλλάγματα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει να μην αισθάνεται άνετα εντός Κοινοβουλίου που έλεγε ότι είναι προνομιακός του χώρος και να χάνει την περπατησιά του. Αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λαϊκιστή, έναν κεντροδεξιό πολιτικό που δεν υπόσχεται προεκλογικά θέλοντας να ξαναφτιάξει τη σχέση πολιτικού-πολίτη» δήλωσε επισημαίνοντας πως το ντιμπέιτ γίνεται προεκλογικά. «Αν αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας εκκινεί την προεκλογική διαδικασία και προκηρύξει εκλογές, βλέποντας πανικόβλητος να κατρακυλούν τα ποσοστά του, να γίνουν όσα ντιμπέιτ θέλει. Αν δεν προκηρύξει εκλογές, σημαίνει ότι εγκαταλείπει τη Βουλή ως χώρο υπεροχής και κυριαρχίας του, όπως νόμιζε ότι ήταν το προηγούμενο διάστημα» σημείωσε ο κ. Κικίλιας στη συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Συμπληρώνει πως ο Ζόραν Ζάεφ μας «τρίβει στη μούρη» καθημερινά ότι οι πολίτες της χώρας του λέγονται Μακεδόνες. «Ελπίζω στη Βουλή να έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά για τη συμφωνία των Πρεσπών. Και η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται ότι στα Σκόπια μιλούν "μακεδονική γλώσσα". Όποιος πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία δεν εκκινεί διαδικασίες αλυτρωτισμού στο μέλλον, δεν κάνει σωστή ανάλυση. Και επειδή τα Βαλκάνια ήταν πάντα μια προβληματική περιοχή αστάθειας και βλέπουμε και άλλα πράγματα να προετοιμάζονται, όπως αμοιβαία αλλαγή συνόρων μεταξύ χωρών, είναι μεγάλο θέμα. Υπάρχει ένα ισλαμικό τόξο που εκτείνεται πάνω από την Ελλάδα και το οποίο χρηματοδοτείται ποικιλοτρόπως» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τα θέματα άμυνας και ασφάλειας. Ανησυχώ για την εξωτερική πολιτική μας, ανησυχώ για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει τα θέματα άμυνας και ασφάλειας και δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη, είπε χαρακτηριστικά Το πολιτικό «ξεκατίνιασμα» μεταξύ του κ. Κοτζιά και του κ. Καμμένου μπροστά σε έναν εμβρόντητο πρωθυπουργό που δεν είπε λέξη για εκατομμύρια που πάνε και έρχονται από ξένους επιχειρηματίες και τα συμφέροντα που παίζονται, με λυπεί και με ανησυχεί, δε με ευχαριστεί ως πολιτικό αντίπαλο» δήλωσε.

Οσον αφορά τις δηλώσεις Μοσκοβισί και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ είπε πως ο κ. Μοσκοβισί είναι ένας αποτυχημένος γυρολόγος πολιτικός που δε βρίσκει στέγη στη Γαλλία, δεν ασχολείται μαζί του κανείς στη χώρα του και προσπαθεί μέσα από τα απομεινάρια των σοσιαλιστών να βρει ρόλο. «Δεν υπάρχει καμία ξένη χώρα που να μας μισεί ή να μας αγαπάει. Οι χώρες διέπονται από ισχύ και συμφέρον. Έτσι και αυτοί στους οποίους αναφέρεστε, υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα - εθνικά, οικονομικά, εμπορικά - με βάση τη στρατηγική τους. Αυτό που με φοβίζει, με ανησυχεί και με στενοχωρεί είναι ότι εμείς δεν έχουμε τη δική μας στρατηγική, δεν έχουμε σταθερή εξωτερική πολιτική και δεν υπερασπιζόμαστε σθεναρά τα δικά μας συμφέροντα. Ο τρόπος με τον οποίο εμείς ισχυροποιούμε τη θέση μας, διεκδικούμε τα δίκαιά μας και παρουσιάζουμε τα επιχειρήματά μας στο εξωτερικό, είναι το μέτρο της δύναμής μας και του μέλλοντός μας» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα