Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 151 Ναι

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 151 Ναι

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε αργά το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση εξασφαλίζοντας 151 ψήφους. Η Βουλή επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα, κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην oλομέλεια, στο πλαίσιο του αιτήματος του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρείχαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπυρίδων Δανέλλης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: 77 βουλευτές της ΝΔ, (αφού ο Γιώργος Κασαπίδης απουσίασε), 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, 15 βουλευτές του ΚΚΕ, 6 βουλευτές των ΑΝΕΛ, 5 βουλευτές του Ποταμιού και οι 5 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.

Από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, 7 αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ την έδωσαν τρεις: η Έλενα Κουντουρά (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ), ο Βασίλειος Κόκκαλης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ) και ο Σπυρίδων Δανέλλης (προερχόμενος από το Ποτάμι).

Συνολικά, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 148 βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Πάνος Καμμένος. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του κανονισμού, δεν ελήφθη υπόψη.

Δήλωση Τσίπρα

«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την εμπιστοσύνη που έλαβε η κυβέρνησή του. «Σε μια κυβέρνηση», υπογράμμισε, «που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ελλάδας των πολλών».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα