Μηνύματα Αποστολάκη μετά τις αντιδράσεις στη Βουλή για την υπουργοποίησή του

Μηνύματα Αποστολάκη μετά τις αντιδράσεις στη Βουλή για την υπουργοποίησή του

Τον υπερκομματικό ρόλο που ο τ. ΑΓΕΕΘΑ Ευγάγγελος Αποστολάκης θέλει να διαδραματίσει από τη θέση του υπουργού Άμυνας, υπενθύμιζαν συνεργάτες του, στη σκιά της έντονης αντιπαράθεσης που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, με αφορμή την υπουργοποίησή του.

Συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν στο «Ποντίκι», ότι ο ίδιος πριν αποστρατευτεί και αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, είχε, με δήλωσή του, δώσει το στίγμα της «θητείας» του ως πολιτικός προϊστάμενος, ξεκαθαρίζοτνας ότι δέχτηκε να αναλάβει τη θέση του υπουργού Άμυνας, διότι έμαθε να υπηρετεί την πατρίδα και να μην αποφεύγει το καθήκον όσο βαρύ και αν είναι.

Ο εν αποστρατεία πλέον ναύαρχος, είχε ξεκαθαρίσει πως σκοπεύει να κάνει τη δουλειά του «μακριά από πολιτική και κόμματά», ενώ είχε απευθύνει παράλληλα κάλεσμα για ενότητα και εθνική συνεννόηση.

Ακόμη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε καλέσει στη δήλωσή του, το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας σε συνεχή και ειλικρινή συνεργασία.

Σημειώνεται ότι αφορμή για το επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα - Μητσοτάκη ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ για το γεγονός ότι ο ναύαρχος Αποστολάκης επιλέχθηκε για νέος Υπουργός Άμυνας όσο ακόμα υπηρετούσε στο πόστο του.

«Αυτά έγιναν μόνο επί χούντας, με τον Σπαντιδάκη», είπε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού που ζήτησε να ανακληθούν οι εκφράσεις.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα