Ζαχαριάδης: Ο Τσίπρας διέρρηξε τη συνοχή της κυβέρνησής του για το συμφέρον της Ελλάδας

Ζαχαριάδης: Ο Τσίπρας διέρρηξε τη συνοχή της κυβέρνησής του για το συμφέρον της Ελλάδας

Είναι σημαντικό οι πολίτες να παρακολουθήσουν τη σημερινή κοινοβουλευτική μάχη, ιδίως τη συζήτηση των αρχηγών, για να καταλάβουν το σχέδιο και την προοπτική τους» είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης ενόψει της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όσον αφορά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ο κάθε πολιτικός αρχηγός και η κάθε παράταξη κρίνονται από τη θέση τους, τη στάση τους, την τοποθέτησή τους στα μεγάλα ζητήματα» και για τη στάση του κ. Θεοδωράκη είπε πως θα επιθυμούσε να τηρήσει τη στάση αρχής του.

«Για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, πρέπει το συμφέρον της χώρας να μπαίνει πάνω από το συμφέρον κομμάτων, προσώπων και παρατάξεων» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και συμπλήρωσε: «Ο Τσίπρας το έδειξε. Διέρρηξε τη συνοχή της κυβέρνησής του [...] για το συμφέρον της Ελλάδας στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων, ώστε η περιοχή να είναι σταθερή, ειρηνική, να αναπτύσσεται συνολικά».

Για το αν η Συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί με απλή πλειοψηφία επί του συνόλου των παρόντων ή με απόλυτη πλειοψηφία 151+ ψήφων, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι «νομικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά θα ήταν καλό να έχουμε καθαρό αποτέλεσμα» με τουλάχιστον 151 «ναι». «Χρειάζεται, κατά τη γνώμη μου, πολιτικά ένα ισχυρό μήνυμα, από 151 ψήφους και πάνω, προκειμένου να είναι απολύτως σαφές, νομικά όμως δεν έχει κανένα θέμα», διευκρίνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος εξάλλου στις καταγγελίες για απειλές που δέχονται βουλευτές, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι «το θέμα αν δεν ήταν τόσο σοβαρό, θα ήταν απολύτως γελοίο [...] να κρεμούν αφίσες στις περιοχές τους ή να τους παίρνουν τηλέφωνο ή να τους στέλνουν SMS -και μάλιστα δυστυχώς υψηλόβαθμα στελέχη από τα άλλα κόμματα να λένε ότι "αυτό είναι το καθήκον τους", να δίνουν τηλέφωνα στη δημοσιότητα».

«Χρειάζεται απόλυτη δημοκρατική εγρήγορση και συσπείρωση. Καλώ τα άλλα κόμματα και παρατάξεις, ανεξάρτητα αν είναι υπέρ ή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών να καταγγείλουν και καταδικάσουν αυτή τη βρομιά και αθλιότητα, να μην παρωθούν με εμπρηστικό λόγο σε τέτοιες συμπεριφορές. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν, κάνουμε το πατριωτικά σωστό», κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα