Σταθάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σταθάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ, ότι δεν διατυπώνουν κανένα ουσιαστικό επιχείρημα ως προς τους λόγους που ζητάνε πρόωρες εκλογές

Παράλληλα, χαρακτήρισε δίκαιη, καθαρή και απόλυτα συμβατή με την συνταγματική και κοινοβουλευτική διαδικασία, την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση.

«Τόσο το διακύβευμα της συμφωνίας των Πρεσπών όσο και η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, τίθενται στη κρίση της Βουλής. Και δεν βλέπω άλλη συνταγματική ή κοινοβουλευτική διαδικασία που να προσφέρει αυτή τη δίκαιη, καθαρή, λιτή και απόλυτα συμβατή λύση που προτείνει η κυβέρνηση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης. Και είναι έτοιμη να δεχτεί το όποιο αποτέλεσμα μιας καθαρής τόσο συνταγματικά όσο και κοινοβουλευτικά, διαδικασίας»|, τόνισε ο κ. Σταθάκης κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολούθως, κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ, ότι δεν διατυπώνουν κανένα ουσιαστικό επιχείρημα ως προς τους λόγους που ζητάνε πρόωρες εκλογές. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπεραμύνθηκε της «συμφωνίας των Πρεσπών», κάνοντας λόγο για μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία που δίνεται στην Ελλάδα και τόνισε ότι όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

«Επιβάλλεται η παρούσα κυβέρνηση, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει το έργο της στο σκέλος της συμφωνίας των Πρεσπών. Μόνο θετικό μπορεί να είναι να θέλει να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό βήμα και να κριθεί από αυτή τη βουλή στο πλαίσιο των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί περί καταστροφικών αποφάσεων και οι εκφοβισμοί είναι πρακτικές ξένες προς τον κοινοβουλευτικό βίο.

Ακόμα, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στις διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ:

- τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών που με την σημερινή κυβέρνηση ενισχύονται είτε από θεσμικές πρωτοβουλίες που πήρε ή θα πάρει το επόμενο διάστημα, είτε μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης

- την ανάκαμψη της οικονομίας και με τι τρόπο θα γίνει ώστε να μην διευρυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες και

- την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τα δημόσια πανεπιστήμια και σχολεία, και η δημόσια υγεία.

«Αυτές οι τέσσερις διαχωριστικές γραμμές είναι που διαμορφώνουν και τη νέα διάταξη των πολιτικών δυνάμεων και δεν αφορούν μόνο το σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα των εκλογών», πρόσθεσε.

 

  ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα