Γεννηματά: Φαρσοκωμωδία το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου

Γεννηματά: Φαρσοκωμωδία το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου

Την άποψη ότι μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, η χώρα έπρεπε να πάει σε εκλογές διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά,  υποστηρίζοντας  ταυτόχρονα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προχωρά σε εκλογές διότι φοβάται τι θα πει η κάλπη.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ χαρακτήρισε το διαζύγιο μεταξύ Τσίπρα –Καμμένου «φαρσοκωμωδία» και επέμεινε ότι η συνεργασία τους συνεχίζεται κανονικά.

«Η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου έγινε με τον πιο βολικό για τον Τσίπρα τρόπο και με τον πιο βολικό για τον Τσίπρα χρόνο» είπε.

Παράλληλα, σχολιάζοντας αρνητικά την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την αίθουσα απάντησε στις αιχμές του για την κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ήταν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που στηρίζονταν από ένα κόμμα (σ.σ ΠΑΣΟΚ) που διέθετε 154 βουλευτές και δεν είχε χάσει την δεδηλωμένη» αντέτεινε.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλη την επικαιρότητα. Μίλησε για τα εθνικά θέματα, τα ζητήματα ασφάλειας, για τα κρούσματα υποθέσεων με οσμή σκανδάλων, για την υπέρογκη φορολόγηση της μεσαίας τάξης, αλλά και για την απουσία ελπίδας για τους νέους ανθρώπους.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και υποστήριξε ότι το τέλος θα είναι αμείλικτο και για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Και αφού σχολίασε με σκωπτικό ύφος την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εισχωρήσει στις τάξεις της κεντροαριστεράς (βλ. εκδήλωση της περασμένης Κυριακής στο Μέγαρο για τα Σκόπια) κατηγόρησε ότι το Μαξίμου δεν βοηθά στην εξόντωση της Χρυσής Αυγής.

«Γιατί η δίκη της Χρυσής Αυγής διαρκεί εδώ και τέσσερα χρόνια;» διερωτήθηκε με νόημα.

Μιλώντας τέλος για την επόμενη ημέρα, τάχθηκε υπέρ μιας νέας συμφωνίας που θα επαναδιαπραγματευθεί  τα όσα έχει υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του, διαφορετικά προέβλεψε, θα ενισχύονται διαρκώς οι λαικιστές και οι ακροδεξιοί.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα