Παράδοση – παραλαβή στο υπ. Άμυνας: Το τάμα Καμμένου, ο αποχαιρετισμός και το μήνυμα Αποστολάκη

Με μηνύματα προς την Τουρκία έγινε η παράδοση- παραλαβή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από τον Πάνο Καμμένο προς τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η τελετή ξεκίνησε με επιθεώρηση του αγήματος από τον απερχόμενο και τον νέο Υπουργό, ενώ μιράζ πετούσαν στον ουρανό της Αθήνας.

«Ήμουν έτοιμος μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και 25 χρόνια να εγκαταλείψω την πολιτική μου σταδιοδρομία. Όμως, είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα, που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας», είπε μεταξύ άλλων, εμφανώς συγκινημένος ο Πάνος Καμμένος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, χαρακτηρίζοντάς τον ως «συνοδοιπόρο σε ένα δύσκολο ταξίδι τεσσάρων ετών».

Ο τέως Υπουργός ευχαρίστησε όλους όσους διατέλεσαν αναπληρωτές και υφυπουργοί τους, καθώς και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, με τους οποίους συνεργάστηκε.

Υπογράμμισε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΘΑ έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα των εξοπλιστικών, στέλνοντας ύποπτες υποθέσεις του παρελθόντος στη Δικαιοσύνη, ενώ ανέλαβε «προσωπικά την ευθύνη για όποια λάθη μπορεί να έγιναν».

Αναφερόμενος εκτενώς στα πεπραγμένα της θητείας του, έκανε ειδική μνεία στην αναβάθμιση των παρελάσεων και την ενίσχυση του ρόλου των Εθνοφυλάκων.

Ειδική αναφορά έκανε και στην αναβάθμιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τονίζοντας ότι, «δεν ξεχάστηκε εγχώρια αμυντική βιομηχανία».

Στον τομέα της αμυντικής διπλωματίας αναφέρθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας με άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Κύπρος, ενώ έστειλε ειδικά ευχαριστίες στον Εμίρη του Κατάρ για την παρέμβασή του στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Ενισχύσαμε τους στρατηγικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου τον περασμένο Δεκέμβριο», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, καταλήγοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κυπριακό ελληνισμό».

Αποστολάκης σε Άγκυρα: Υπάρχει δρόμος σύγκρουσης, αλλά και συνεργασίας

Ο νέος Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης έστειλε μήνυμα αμοιβαιότητας στην Άγκυρα. «Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης αλλά και ο δρόμος της συνεργασίας. Να θυμίσω στους γείτονες μας ότι όποτε πρυτάνευσε η συνεργασία επήλθε η ευημερία. Όποτε όμως κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησαν», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας.

Ο τέως Υπουργός Άμυνας, αποκάλυψε, επίσης ότι, είχε κάνει τάμα για τον Ευάγγελο Αποστολάκη, όταν εκείνος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Δίνοντάς του έναν φάκελο και τον Πανορμίτη, ο νέος Υπουργός Άμυνας τον παρέλαβε βουρκωμένος και είπε πως: «Όταν είχε ένα πρόβλημα υγείας ο υπουργός μου είπε: “όταν θα γίνεις καλά θα πάμε στον Ταξιάρχη που σε έχω τάξει”».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα