Τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπ. Άμυνας με μιράζ, δάκρυα και αποκαλύψεις γα το τάμα

Με μία φαντασμαγορική τελετή έγινε σήμερα το πρωί η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας με τον Πάνο Καμμένο να παραδίδει τα κλειδιά στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα συγκινησιακή ενώ το δικό τους χρώμα έδωσαν και τα δύο μιράζ που πέταξαν στον Αττικό ουρανό προς τιμήν του απερχόμενου και του νέου υπουργού.

Στην τελετή ο Πάνος Καμμένος είπε μεταξύ άλλων: «Ήμουν έτοιμος μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και 25 χρόνια να εγκαταλείψω την πολιτική μου σταδιοδρομία. Όμως, είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα, που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας».

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά είχαν ως φάρο την εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών, ακολουθώντας «με συνέπεια τη πολιτική των ανοικτών θυρών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διαφυλάξαμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που στέλνουν μήνυμα αξιοπιστίας,, ειρήνης και σταθερότητας… Αναδείξαμε τη χώρα σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και η Ελλάδα αναδείχθηκε σε προνομιακό συνομιλητή».

Πρόσθεσε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του ενισχύθηκαν οι στρατιωτικοί δεσμοί με τις ΗΠΑ με τη σύναψη συμφωνιών και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, ενώ προωθήθηκαν στοχευμένα εξοπλιστικά προγράμματα ότι η αναβάθμιση των f-16 και η προμήθεια ελικοπτέρων.

Σημείωσε επίσης ότι «επιδιώξαμε την ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την κρατήσαμε μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις. Όλες οι κρίσεις πραγματοποιήθηκαν απαλλαγμένες από πολιτικά κριτήρια και με γνώμονα την αξιοκρατία».

Παίρνοντας τον λόγο ο νέος υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης είπε: «Στέλνω ένα μήνυμα αμοιβαιότητας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης αλλά και ο δρόμος της συνεργασίας. Να θυμίσω στους γείτονες μας οτι όποτε πρυτάνευσε η συνεργασία επήλθε η ευημερία. Όποτε όμως κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησαν«.

Ο Πάνος Καμμένος φανερά συγκινημένος αποκάλυψε ότι είχε ταμένο τον Ευάγγελο Αποστολάκη και του έδωσε μια φωτογραφία του Πανορμίτη και έναν φάκελο.

Τότε ο κ. Αποστολάκης με βουρκωμένα είπε: «Όταν είχε ένα πρόβλημα υγείας ο υπουργός μου είπε: “όταν θα γίνεις καλά θα πάμε στον Ταξιάρχη που σε έχω τάξει».

ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα