Καμμένος: Αυτοί που με πούλησαν θα πουλήσουν και τον Αλέξη

Για το παρασκήνιο του διαζυγίου με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. 

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Star ο Πάνος Καμμένος τοποθετήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών την ψήφο εμπιστοσύνης τις αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ 

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσουν μαζί πρόταση μομφής για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Διαφωνούμε με τον όρο Μακεδονία», δήλωσε  

Απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος την ίδια ώρα παραχωρούσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, λέγοντας ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή αποφασίσει ότι δέχεται τον όρο που του έχω θέσει, δηλαδή να μην υπάρχει καμία λύση με τον όρο 'Μακεδονία', να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, να μην διαπραγματευτεί καμία συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών που θέλει να διαπραγματευτεί με τον όρο 'Μακεδονία', εγώ τώρα πηγαίνω στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση αυτή και η κυβέρνηση που θα έλθει να γλιτώσει το όνομα της Μακεδονίας από τη λύση που έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια». 

«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να παραδώσει τον όρο Μακεδονία, είμαστε εδώ και θα νικήσουμε. Αλλά θέλει να παραδώσει τον όρο Μακεδονία», ανέφερε  ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 

«Επιμένουμε καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» ανέφερε 

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής με μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα», υπογράμμισε

«Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές»

Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε δε, πως θα προσπαθήσει έτσι ώστε να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών, εγώ κράτησα την κυβέρνηση Τσίπρα, εχω ένα 4% θα κάνω ότι μπορώ»

Σχετικά με τα στελέχη του που επέλεξαν να στηρίξουν την κυβέρνηση διαμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα πως «αυτοί που με πούλησαν θα πουλήσουν και τον Αλέξη»

«Οι βουλευτές που φεύγουν από εμένα, με πουλάνε. Η Κουντουρά είναι το άνοιγμα της Αριστεράς;», αναρωτήθηκε 

Ενώ είπε πως «ζήτησα από τον Τσίπρα να απομακρύνει Κουντουρά και Κόκκαλη»  σημειώνοντας πως «οι βουλευτές που φεύγουν από μένα αποστατούν με προδίδουν. Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω».

«Οι άνθρωποι  που τους πήρα από το μηδέν και τους έκανα υπουργούς αύριο θα πουλήσουν και τον κ.Τσίπρα» υποστήριξε,  ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κουίκ που έβγαζε πύρινους λόγους για τη Μακεδονία τώρα συμφωνεί με τον κ. Κοτζιά», ενώ δριμεία κριτική άσκησε και στην κ. Χρυσοβελώνη, για την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απέτυχε δύο φορές να βγει βουλευτής. 

Σφοδρή κριτική άσκησε επίσης στην κ. Κουντουρά και στον κ. Κόκκαλη, αλλά αντιθέτως χαρακτήρισε «έντιμη» τη στάση του κ. Παπαχριστόπουλου, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του κ. Ζουράρη.   

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα