Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στο Δημήτρη Σιούφα

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στο  Δημήτρη Σιούφα

Πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, τον Δημήτρη Σιούφα, που άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου σε ηλικία 75 ετών.

Στον Ιερό ναό Διονυσίου Αεροπαγίτη βρέθηκαν πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες, για να αποχαιρετήσουν τον  Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος θα ταφεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει, βουλευτής, Υπουργός, αλλά και Πρόεδρος της Βουλής και υπήρξε από τα σημαίνοντα στελέχη της ΝΔ.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που εκφώνησε και τον επικήδειο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Πέτρος Μολυβιάτης, στελέχη άλλων κομμάτων, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το ΚΙΝ.ΑΛ και η Τασία Χριστοδουλοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η οικογένεια του Δημήτρη Σιούφα έκανε παράκληση αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές σε ευαγή ιδρύματα και σκοπούς. Παράλληλα, επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην τελεστεί η κηδεία του πρώην προέδρου της Βουλής δημοσία δαπάνη

Παυλόπουλος: πραγματικός άνθρωπος, ευπατρίδης πολιτικός και πραγματικός φίλος

Με αίσθημα οδύνης αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Σιούφα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «πραγματικό Άνθρωπο, ως Ευπατρίδη Πολιτικό και ως ειλικρινή Φίλο».

«Με ταπεινή καταγωγή, γόνος μίας φτωχής και έντιμης Οικογένειας που έκλεινε μέσα της, ως «πολύτιμο λίθο», την Ελλάδα, έζησε τα πρώτα του χρόνια στον Ελληνόπυργο της Καρδίτσας. Σπούδασε, εργάσθηκε, πολιτεύθηκε, ανήλθε στα ύψιστα αξιώματα, αλλά ούτε έχασε την Ανθρωπιά του ούτε ξέχασε.

Τήρησε στο ακέραιο τις αρχές του, και πριν απ’ όλα υπερασπίσθηκε, με κάθε μέσο, την Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, έμεινε πάντα Άνθρωπος. Δηλαδή πιστός θιασώτης του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, ιδίως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα