Sabah: Ο Τσίπρας ελπίζει στο Ποτάμι για να "περάσει" τη Συμφωνία των Πρεσπών

Sabah: Ο Τσίπρας ελπίζει στο Ποτάμι για να "περάσει" τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ως αναμενόμενη εξέλιξη, παρουσιάζει το κυβερνητικό διαζύγιο η τουρκική εφημερίδα «Sabah», αφού όπως υπογραμμίζει, ο κ. Καμμένος είχε από καιρό ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος της δεξιάς παράταξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ δήλωσε την Κυριακή ότι το κόμμα του εγκαταλείπει τον κυβερνώντα συνασπισμό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών που αναμένεται να βάλει τέλος σε μια 27ετή διαμάχη με την πΓΔΜ», αναφέρει η «Sabah».

Ο Καμμένος έχει από καιρό αντιταχθεί στη συμφωνία με τη γειτονική χώρα της πΓΔΜ που υπέγραψαν οι δύο κυβερνήσεις πέρυσι, αναφέρει η εφημερίδα. Υπογραμμίζοντας ότι ο αντίκτυπος της παραίτησης Καμένου στον κυβερνητικό συνασπισμό δεν ήταν άμεσα σαφής.

«Οι βουλευτικές εκλογές αναμένονται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2019. Ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει 153 έδρες από τις 300 στο ελληνικό κοινοβούλιο, από τους οποίους 145 ανήκουν στο αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας ελπίζει να στηριχθεί σε βουλευτές και από το μικρότερο κόμμα του «Ποταμιού» προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία, ενώ ορισμένοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει τη θέση τους αναφορικά με την συμφωνία», καταλήγει στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

 

dailysabah.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα